Restaurant
Sjømagasinets populære skalldyrplatå.
Er norsk sjømat blitt for dyr i Norge?
Aldri før har eksportverdien av norsk sjømat vært høyere enn i 2023. Totalt eksporterte Norge sjømat for 172 milliarder kroner i fjor. Det tilsvarer 39 millioner måltider hver eneste dag - året rundt. Men nordmenn spiser mindre fisk enn tidligere, trenden har vært fallende i flere år, spesielt blant barn og unge, det bekymrer mange.
Fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth ser på det fallende sjømatkonsumet i Norge som en utfordring. – Vi må trappe opp innsatsen her hjemme, for vi har aldri spist mindre fisk enn i dag. Sjømat er både bærekraftig og sunt, derfor må vi snu trenden og spise mer av det, sier Myrseth, i en kommentar til sjømatstatistikken.
Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd
150,- 575,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd
1875,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd
1,- 145,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd
1430,-
KJØP
Nylige artikler
Citybox skal åpne sitt tredje hotell i Bergen
Regjerende Nordisk mester blir Executive Head Chef på Savoy 1918
Norge - et kvalitetsbevisst marked for portvin
Classic Norway Hotels kåret til Årets bedrift
Dette blir cruisetrendene neste år
Mest leste artikler
Oppdag de største reisetrendene for 2026: Personlige og meningsfulle opplevelser
Nye Radisson-hoteller i Bergen: Unike opplevelser med Magic Norway
Opplev Hobo Oslo: Et unikt lifestyle-hotell i hjertet av byen
RevPAR-utvikling for Oslo-hotellene: En analyse av november 2025
Heimr Collection ansetter Linnéa Gustafsson som Chief People Officer