Restaurant

Europamester i pizzabaking fra fursetgruppen

Publisert Sist oppdatert
, pizzaioli ved i Paleet i Oslo (t.h.), er kåret til europamester i pizzabaking. Den store finalen av Pizza Championship 2015, med "live" publikum, på INTERNORGA-messen i Hamburg, ble arrangert 16. mars. Tilsammen 32 deltagere var med fra start og kjempet om tittelen Europas beste pizzakokk. Pizza World Champion Graziano Bertuzzo og juryen, ga og samme antall poeng og delt førsteplass. Italieneren Elio Corsi bor i Oslo og overbeviste i konkurransen med en eksotisk blanding av shiitake sopp, hjemmelaget creme fraiche, biff carpaccio, trøfler og pecorino ost.- Jeg hadde aldri trodd at jeg kunne bli en av de beste pizzakokkene, men min pizza har overbevist. Jeg er veldig glad, det er første gang jeg vinner en slik konkurranse, sa 38-åringen Elio etter seieren. 34-årige Francesco Giordanos vinnende pizza var basert på tradisjonelle ingredienser, som San Marzano tomater, bøffel mozzarella, basilikum og olje, og han fullførte sin pizza med en spesialitet fra Brescia: Grana Padano DOP ost, en langsomt modnet ost.Nå går veien for de to europamestere til i Parma, Italia. Prisen "» er blitt delt ut i elleve år, magasinet "Pizza e Pasta Italiana" står bak.Elio CorsiPizza CrudoFrancesco GiordanoElio CorsiPizza World CupGiropizza d'Europe

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS