SchWein kombinerer «Svin + Vin» og er på mange måter en hyllest til Tysklands fremste rødvinsdrue: spätburgunder.

Feiring av Spätburgunder på Høymagasinet

Onsdag 15. oktober ble årets SchWein-arrangement gjennomført på Høymagasinet i Oslo, i regi av Tysk Vininformasjon Norge. Dette unike arrangementet, som kombinerer «Svin + Vin», er på mange måter en hyllest til Tysklands fremste rødvinsdrue: spätburgunder.

Publisert

Omlag 60 utvalgte deltakere fra HoReCa-bransjen, Vinmonopolet, importører og presse fikk delta på en kveld fylt med smakfulle kombinasjoner av mat og vin, samt gode muligheter for nettverksbygging.

SchWein har blitt en fast tradisjon, kjent som høstens koseligste vinarrangement. Årets utgave samlet seks importører, som ønsket å vise frem sine beste spätburgunder viner. Kvelden startet med en «walk-around tasting», der deltakerne fikk mulighet til å smake på vinene før de satte seg til bords for kveldens faglige innslag. Aperitiffen, Philipp Kuhn Blanc de Noirs Brut Nature 2018, ble servert, mens deltakerne fikk høre et inspirerende innlegg fra Ken Engebretsen. Et eget temabord presenterte spätburgunder viner fra produsenter som ikke er representert i Norge, og ga importørene mulighet til å oppdage nye viner til porteføljene sine.

Middag og blindsmaking

Middagen besto av ulike svineretter, nøye tilpasset kveldens vinutvalg. Under blindsmakingen fikk deltakerne prøve seks forskjellige Spätburgunder viner, servert til svineretter med varierte tilberedningsmåter.

Til svinemiddagen skal det kåres en vinner-vin: den beste spätburgunderen til svin. Vinneren av årets blindsmaking, og dermed årets beste spätburgunder, ble Philip Kuhn Steinbuckel Spätburgunder GG 2020 fra Vingruppen. Andreplassen gikk til JP Wine med viner fra Ziereisen.

Powered by Labrador CMS