Restaurant

Game Changer-pris til Restaurant Iris

Kjøkkensjef Anika Madsen, som leder restaurant Iris i Hardangerfjorden, har mottatt den prestisjefylte Game Changer 2024 prisen fra La Liste. Det er første gang en norsk restaurant har vunnet.

Publisert Sist oppdatert

­Den fransk baserte La Liste omtales som en av de mest innflytelsesrike restaurantguidene i verden og har siden 2015 i tillegg gitt ut priser som anerkjenner kokker, restauranter og regioner, som utmerker seg gjennom fremragende matlaging, innovasjon, bærekraft og autentisitet. "Game Changer" prisen tildeles enestående kokker og restauranter som har kjempet for å endre kjøkken- og bransjekulturen.

– Dette er stort. Sammen med hele teamet på Iris har vi jobbet døgnet rundt for å gi gjestene våre unike matopplevelser og nye perspektiver for hvordan mennesker i fremtiden må bruke ressursene fra naturen på en langt bedre og mer bærekraftig måte.

I begrunnelsen fra juryen trekkes det frem at Madsen og Iris "presenterer et nytt bærekraftig ekspedisjonsmåltidskonsept med fokus på opplæring om sjøens biodiversitet."

Og videre:

“Kokk Anika Madsen tar opplevelsesmiddager til nye høyder med fokus på opplæring om havforvaltning og bærekraft, servert i det futuristiske kunstverket Salmon Eye, som flyter på Hardangerfjorden.”

Powered by Labrador CMS