Restaurant

Guide michelin gir ikke et korrekt bilde av standarden i norsk gastronomi

Publisert Sist oppdatert
Sushibaren i Stavanger er blitt tildelt én stjerne i 2017-utgaven av.Etter bare ett og et halvt års drift er det lykkes denne lille sushibaren i Pedersgata, som kun har plass til 10 gjester, å løfte seg til internasjonal stjerneklasse. Sabi Omakase drives av , opprinnelig fra Filippinene. Restauranten er en del av kjeden , Norges største sushikjede, med totalt rundt 100 kokker, som eies av gründer .Sabi Omakase bruker de beste norske råvarene som er å få tak i og kombinerer disse med japansk sushikunst. Her tenker de også utradisjonelt og prøver gjerne nye og spennende smaker, f.eks. kveite. i Oslo beholder sine tre stjerner som de fikk i 2016, det er en fantastisk prestasjon å levere konstant på et så høyt nivå. Det betyr også at s velrenommerte , kan feire tyve års jubileum som stjernerestaurant. i Oslo, som fikk sin stjerne ifjor, beholder denne.Mange forventet at Bergen skulle få sin første stjerne i 2017-guiden, det skjedde ikke, men det bør iallfall skje neste år. Derimot seiler Stavanger nå opp som en enda mer interessant restaurantby, siden beholder sin stjerne, i tillegg til Sabi Omakase. Men at Norge kun får syv Michelinstjerner fordelt på fem restauranter i to byer, gir ikke et korrekt bilde av standarden på norsk gastronomi i 2017.– Gratulerer så mye med Michelin-stjernen til vårt medlem Sabi Omakase. Stor stas og svært positivt for både Stavanger og Norge som reisedestinasjon, sier -direktør .Om Statholdergaarden, som for 20. gang fikk en stjerne i den prestisjefulle guiden:– Bent Stiansen er kokkebransjens «grand old man», som alltid leverer kvalitet. Han er en ener i å utdanne de beste lærlingene, utrolig hyggelig mot kundene, og han er engasjert i å bringe god mat til folket gjennom dagligvarekampanjer. I tillegg er Stiansen engasjert i Bocuse d'Or, for å fremme nye talenter til verdenstoppen. Stjerner kommer og går, Bent Stiansen består, sier Krohn Devold.
Sabi Omakase Michelin Nordic GuideRoger Asakil JoyaSabi SushiNjål Gaute SollandMaaemoBent StiansenStatholdergaardenKontrastSven Erik RenaasRe-NaaNHO Reiseliv gratulererNHOReiselivKristin Krohn DevoldNorge Michelinstjerner 2017Maaemo (Oslo) - 3 stjernerStatholdergaarden (Oslo) - 1 stjerneKontrast (Oslo) - 1 stjerneRE-NAA (Stavanger) - 1 stjerneSabi Omakase (Stavanger) - 1 stjerne (NY)

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS