Restaurant

Ny innkjøpsleder i de Historiske, Harald Berger (t.h.), med adm. dir. Nils Henrik Geitle.

Harald Berger til De Historiske

De Historiske har noen av landets beste hoteller og spisesteder som medlemmer, nå skal de styrke det mat- og drikkefaglige kvalitetsarbeidet ytterligere.

Publisert Sist oppdatert

­I generasjoner har De Historiske, gjennom sine medlemmer, ved bruk av tilgjengelige lokale råvarer og et tydelig vertskap, gitt turistene i Norge gode matopplevelser.

Norske lokale, regionale og nasjonale produktspesialiteter har konkurransekraft langt utenfor Norges grenser.

– Vi er et enormt eksotisk land – sett i et globalt turistmarked, derfor er våre kvaliteter en mangelvare i verden. De Historiske synliggjøre disse kvalitetene i alle sine matkonsepter ute på våre hoteller og spisesteder, sier Nils Henrik Geitle, adm. dir. i De Historiske.

Harald Berger er nå ansatt i en nyopprettet stilling som innkjøpsleder, for å styrke det mat-og drikkefaglige kvalitetsarbeidet.

Innenfor hotell - og restaurantbransjen er Harald Berger en kjent fagmann, erfaren kokk og sommelier, samt restauratør, som tidligere medeier av Bølgen & Moi konsernet, som han ledet som administrerende direktør de siste 12 årene.

Harald har også erfaring som sommelier og matfaglig rådgiver hos både Kulinarisk Akademi (2008-2010), og Gastronomisk Institutt (2006-2008), etter han var kjøkkensjef på ORO (2004-2006).

De Historiske vil fremover med Harald Berger i spissen tilby enda bedre løsninger for kategori forvaltning, forhandlinger, og leverandøroppfølging. Det vil også bli jobbet med å skape enda flere gode avtaler for direkte kategorier, samt optimalisere innkjøpsavtalene til leverandørene.

– For medlemmene i De Historiske betyr dette bedre bruk av avtaleverket, og utnytte det potensialet som ligger i vårt samarbeid med Nores. Våre medlemmer vil også få faglig støtte til konseptutvikling for å styrke vår posisjon som noe av det beste Norge har å by på – med vårt sterke fokus på lokale matopplevelser, sier Nils Henrik Geitle.

Andre prosjekter og erfaringer:

Det er verdt å merke seg at Harald Berger har hatt ulike prosjekter rundt i verden, fordelt på 12 land, som kokk og prosjektleder for det offisielle Norge, både på ambassader og på reiser for Det Kongelige Slott, med middager, fra 400 - 1200 gjester. I Norge har det vært alt fra World Cup Holmenkollen Skifestival i 2016-2018, med ansvar for alt av mat og drikkeservering i alle grener, og Oslo Pride i Spikersuppa og Raw Air Skiflyvning Vikersund. Harald har jobbet med oppstarten til The Bølgen & Moi Hotell i Kvinesdal, samt oppstarten til to flyplassrestauranter, på Flesland og Gardermoen, med Foodgarage by Bølgen & Moi. Ellers har han siste året vært med på forhandlingene til nye innkjøpsavtaler for Eik Servering.

Powered by Labrador CMS