Restaurant

Hvem blir norges beste sushikokk?

Publisert Sist oppdatert
Førstkommende lørdag arrangeres den norske delfinalen i , en verdensomspennende konkurranse med mål om å kåre verdens beste sushikokk. Vinneren kåres etter en omfattende konkurranse, der bruk av råvarer, teknikk, presentasjon, hygiene og ikke minst smak blir avgjørende.Med norsk laks som sentral ingrediens, står mye heder og ære på spill for kokkene som kjemper om plassen i finalen i Tokyo i november.Global Sushi Challenge er en prestisjefylt konkurranse i regi av (WSSI) og . Verdensfinalen får deltagere fra 14 land. er Norges sjømatråds fiskeriutsending i Japan og Korea. Han ser på denne konkurransen som en bekreftelse på at norsk sjømat har et svært godt ry.- Norsk laks er en av de mest sentrale ingrediensene i førsteklasses sushi verden over. Vi tror at Global Sushi Challenge vil bidra til å forsterke den globale utviklingen av sushikulturen, slik at enda flere forbrukere kan få gleden av å oppleve sushi av høy kvalitet. For oss i Norges sjømatråd er det ekstra hyggelig at norsk laks dermed også får stadig flere venner rundt om i verden, sier Henrik V. Andersen.Global Sushi Challenge er basert på det beste av japansk sushitradisjon, med sine strenge regler for riktig håndtering av råvarene. Og nettopp råvarene står svært sentralt i alt som har med sushi å gjøre. Det må være sjømat av aller beste kvalitet - frisk, fersk og velsmakende. Det er en stor fjær i hatten for norsk fiskerinæring at de kresne japanske sushimesterne ser på laks fra Norge som det aller ypperste som er å få tak i. Det er også årsaken til at Norges sjømatråd er en naturlig medarrangør av den globale konkurransen.Nordmenns appetitt på sushi vil ingen ende ta. I fjor spiste nordmenn sushi for hele 790 millioner kroner, en økning på nær 10 prosent fra året før. De siste ti årene har antallet sushirestauranter i Norge økt med nærmere 300 prosent, og ingenting tyder på at utviklingen vil stanse med det første. Selv om enkelte kan oppfatte det som en litt fremmedartet mattradisjon, har den samtidig mye «norsk» i seg. Med Norge som en sentral fiskerinasjon, har den rene, ferske fiskeretten også en naturlig plass på norske matbord.
Global Sushi ChallengeWorld Sushi SkillsInstituteNorges sjømatrådHenrik V. AndersenJapanske tradisjoner og norsk laks.Dette er finalisteneSabi Sushi, Stavanger: Vladimir Pak og Roger AsakilJoyaSabi Sushi, Sandnes: Vladislavs AkopjansGastronomisk Institutt, Stavanger: Stig Harris FagerholtKokoro Norge, Oslo: Jose Luis GregorioRojasHanami Restaurant. Oslo: Gabor Vellai Sawan og Liang GeNama, Bergen: Sergey PakAlex Sushi, Oslo: Mark JaysonSubiaBarekoza, Moss: Narcin JasiuraKystens Hus, Tromsø: Rune IrgensAiko Sushi, Odense: Pham Thanh PhongFormidabel sushivekst i Norge

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS