Restaurant

Hvordan sikre tryggere takeaway og hjemlevering

Etterspørselen etter takeaway har økt de siste årene og tvunget restauranter til å tilpasse seg gjestenes nye forventinger. Det globale profesjonelle hygienemerket, Tork, har samlet de beste tipsene til restauranter, som kan bidra til å forbedre tjenesten.

Publisert Sist oppdatert
De siste årene har servering utenfor lokalet slik som takeaway, hjemlevering og drive-thru blitt mer populært, og pandemien har styrket denne trenden. Såkalte Quick Service Restauranter, har en modell som allerede er rettet mer mot servering utenfor lokalet, og har derfor vært i stand til å dra nytte av dette under pandemien. Full Service Restauranter derimot, som tar sikte på spiseopplevelser innendørs, er i en mer sårbar posisjon. Med serveringsrestriksjonene i 2020, og de fortsettende forbrukerpreferansene for servering utenfor lokalet, har ikke Full Service
Restaurantene hatt noe annet valg enn å tilpasse seg. Ifølge McKinsey har et sted mellom 35-55 prosent av de europeiske forbrukerne tenkt å fortsette å bruke matlevering mer i fremtiden.
– Den økte etterspørselen etter takeaway er en mulighet for restauranter. Segmentet innenfor Quick Service Restauranter har hatt en fordel ettersom disse restaurantene har jobbet med denne typen tjenester i årevis. Det er nå på tide at hele bransjen benytter denne muligheten, og tilpasser seg den skiftende forbrukeratferden, sier Di Neal, Regional Marketing Manager Segment HoReCa, hos Essity.
Ifølge en studie fra Essity tror 60 prosent av gjestene at de vil ha høyere forventninger til restaurantenes hygienestandarder i fremtiden.
Ettersom gjestenes forventninger til hygienestandarder er høyere enn noen gang, er det viktig for restauranter å sikre en hygienisk opplevelse og kommunisere innsatsen deres til gjestene. For å hjelpe restaurantene har bransjeekspert, Di Neal, samlet fem tips for en tryggere takeaway og hjemlevering.

5 tips

1. Legg tilrette for god hygiene.
Plasser hånddesinfiseringsstasjoner der gjestene kommer inn og ut. For takeaway eller henting av varer i bilen utenfor butikken, hold avstand mellom gjestene ved å ha separate områder for bestilling og henting.
2. Tenk gjennom emballasje og hygieneprodukter.
Tren opp personalet til å håndtere takeaway-poser med forsiktighet, akkurat som når de tilbereder mat. Lag en prosedyre for å sikre riktig håndhygiene og minimere risikoen for krysskontaminering. En forseglet pose er en enkel måte å vise gjestene at maten ikke har blitt berørt siden den forlot kjøkkenet.
3. Kommuniser innsatsen din.
Hold kontakten og vær transparent med gjestene om ditt arbeid for å sikre at maten deres er trygg fra kjøkkenet til bordet.
4. Sørg for at leveransepersonellet har en god hygienerutine.
Hvis du samarbeider med et tredjepartsleverandør burde du se på deres retningslinjer for håndtering av mattrygghet, siden de blir en del av matreisen.
5. Tenk utover et tradisjonelt kjøkkenmiljø.
53 prosent av operatørene brukte et «spøkelseskjøkken» for leveringsbestillinger under nedstegningen og 52 prosent av de globale forbrukerne er komfortable med å bestille fra en restaurant som kun leverer uten en fysisk butikkfront. Ettersom de fleste «spøkelseskjøkkener» har begrenset plass og jobber med arbeidere på forespørsel, i tillegg til tredjepartsleverandørselskaper, er det essensielt å sette din hygieneinnsats først ved hvert trinn av matreisen, for å sikre en effektiv arbeidsflyt og trygg mathåndtering.
Tork lanserer også en ny side på nettsiden med bransjekunnskap og tips for å hjelpe restauranter med å sikre hygienen – fra kjøkkenet til overleveringen. Den inneholder en guide med mer detaljerte tips om hvordan sikre en tryggere takeaway og hjemlevering, en praktisk plakat om håndhygiene, et skilt for pickup-stasjoner, en guide om hvordan du bruker QR-koder og annet nyttig materiale for restaurantpersonalet.
Powered by Labrador CMS