Restaurant

Italiensk vinsuksess 250 år

I år er det 250 år siden familien Boscaini produserte sin første vin fra vinmarken Vaio dei Masi. De originale vinmarkene er blitt integrert i en stadig større eiendom. I dag er Masi en av Italias større vinprodusenter, de eksporterer sine viner til rundt 80 land og har oppnådd stor popularitet i bl.a. Norge.

Publisert Sist oppdatert

­Navnet Masi kommer fra vinmarkene Vaio dei Masi, i hjertet av Valpolicella Classica, som familien Boscaini kjøpte i 1772. Familien har siden den gang vært kjent som den historisk viktigste Amarone-produsenten i Italia. Vaio de Masi er blant de best beliggende vinmarkene langs åsryggene i Veneto; godt eksponert for lange solfylte dager, kombinert med det tempererte klimaet ved Gardasjøen. Helt fra slutten av 1700-tallet har disse vinmarkene produsert førsteklasses viner fra druesortene Corvina, Rondinella og Molinara - de tradisjonelle druesortene i dette området av Nord-Italia.

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS