Restaurant

Italiensk vinsuksess 250 år

I år er det 250 år siden familien Boscaini produserte sin første vin fra vinmarken Vaio dei Masi. De originale vinmarkene er blitt integrert i en stadig større eiendom. I dag er Masi en av Italias større vinprodusenter, de eksporterer sine viner til rundt 80 land og har oppnådd stor popularitet i bl.a. Norge.

Publisert Sist oppdatert

­Navnet Masi kommer fra vinmarkene Vaio dei Masi, i hjertet av Valpolicella Classica, som familien Boscaini kjøpte i 1772. Familien har siden den gang vært kjent som den historisk viktigste Amarone-produsenten i Italia. Vaio de Masi er blant de best beliggende vinmarkene langs åsryggene i Veneto; godt eksponert for lange solfylte dager, kombinert med det tempererte klimaet ved Gardasjøen. Helt fra slutten av 1700-tallet har disse vinmarkene produsert førsteklasses viner fra druesortene Corvina, Rondinella og Molinara - de tradisjonelle druesortene i dette området av Nord-Italia.

Masi laget den opprinnelige ripasso-vinen for første gang i 1964, vinen som nå kalles Campofiorin. Det er Amarone-viner Masi allikevel er mest kjent for. Masi er alene om å produsere fem forskjellige Amaroner, hver med sin særegne stil: Costasera, Costasera Riserva og enkeltvinmarks-amaronene Campolongo di Torbe, Mazzano og Serego Alighieri Vaio Armaron. Fellesnevneren for disse vinene er den kompromissløse kvaliteten. Masi kontrollerer drøyt 150 hektar i Veneto-området, men har også vinmarker i Tupungato Valley i Mendoza i Argentina, hvor de oppfordrer til biologisk mangfold i vinmarkene og der druene dyrkes etter økologiske prinsipper.

Den norske importør, Symposium Wines, tar inn et rikholdig utvalg Masi-viner av alle typer, bl.a.:

Masi Costasera Amarone Classico 2016 (V-pris NOK 399,90). Smaksrik og lett sødmefull, preg av tørkete frukter. Fast og svakt bitter ettersmak.

Masi Nectar Campofiorin 2016 (V-pris NOK 204,90). Tørr og kraftfull på smak med preg av modne mørke bær. Frisk og fast avslutning.

Masi Campofiorin 2018 (V-pris NOK 174,90). Nyansert og litt utviklet med preg av syrlige røde bær og litt rosin, innslag av krydder og fat.

Serego Alighieri Possessioni Rosso 2017 (V-pris 162,90). Frisk og fruktig stil, preg av røde bær og trekrydder.

Powered by Labrador CMS