Restaurant

Kokkelandslaget i hardtrening før ol

Publisert Sist oppdatert
Norges kokkelandslag ligger i hardtrening før den mest prestisjefylte matkonkurransen i verden. Fra 22. oktober arrangeres OL i den tyske byen Erfurt, men før det kan publikum få se stor kokkekunst når generalprøvene arrangeres på Mathallen i Oslo fra fredag 7.oktober.Kokkelandslaget består av et seniorlag og et juniorlag, og på begge lagene finnes Norges beste konkurransekokker og kokketalenter.Landslagene har ligget i hardtrening, og den siste tiden har de hatt samlinger på nettopp Mathallen, hvor det er jobbet mye med teknikker, smaker og nye kombinasjoner, for å skape den beste menyen når de skal representere Norge under OL.- Vi reiser ikke ned for å delta. Målet er gull i begge kategorier og vi er ikke alene om å ha disse ambisjonene. Marginene blir mindre for hvert år og det vil bli tett i toppen, sier manageren for de to lagene, . Under forrige OL, i 2012, fikk senior-og juniorlaget sølvplassering.Det er under en måned til det braker løs i OL og trening under konkurranserelevante omgivelser er viktig. Det rigges derfor opp et kjøkken på torget i Mathallen, hvor lagene skal kokkelere etter de samme reglene som under OL, og hvor en rekke av de best kjente kokkene i Norge skal bedømme innsatsen. - Vi håper det kommer mange publikummere som kan være med og legge press på deltagerne, sette stemningen rundt generalprøvene, og ikke minst: Få se våre beste kokker ”in action”, forteller manageren, som til daglig jobber på .OL i kokkekunst arrangeres hvert fjerde år i Erfurt. Juniorlaget, hvor alle må være under 25 år, vil konkurrere i to ulike konkurranser: 3- retters middag til 60 personer og spiselig buffet til 12 personer. Sistnevnte er en helt ny konkurranseform, så det er knyttet store forventninger til hvordan de ulike landene vil løse oppgaven.Seniorlaget vil også konkurrere i to konkurranser og deres oppgaver vil være langt mer omfattende. De skal servere middag til 110 gjester og en kaldmatbordoppsett, som inkluderer en showpice.De som skal forsvare Norges ære er:Fredag 7.oktober serverer seniorlaget sin tre-retters middag. Fra kl.12:00 starter forberedelsene som publikum kan følge med på. Bordsetting er fra kl. 18:00.Lørdag 8. oktober serverer juniorlaget sin tre-retters middag. Fra kl.12 starter forberedelsene, og bordsetting er kl.18:00.Søndag 9. oktober lager juniorlaget sin spiselige buffet. Og fra kl.11:00 kan publikum også få inspisere seniorlagets kaldmatbord. Det vil bli vist film om hvordan disse kunstverkene har blitt til.Det hele finner sted på torget til Mathallen Oslo, hvor det i tillegg vil bli underholdning medkonferansier, musikkinnslag og live streaming fra kjøkkenet.
Jostein MedhusKulinarisk AkademiKokker fra hele landetSeniorlagetKaptein er Alexander Østli Berg fra Drammen. Arbeidsted: Grand Cafe, Oslo.Kokk Jimmy Øien fra Bamble. Arbeidsted: Palace Grill, Oslo.Kokk Jan Erik Hauge fra Bremanger. Arbeidsted: Palace Grill, Oslo.Kokk Emil Thorsvik fra Bærum. Arbeidsted: Strand Restaurant, Oslo.Kokk Tony J. Martin fra Stavanger. Arbeidsted: Egget, Stavanger.Kokk Håkon Solbakk fra Nord Trøndelag. Arbeidsted: Nordøst food and Coktails i Trondheim.Kokk og konditor Mary- Ann Skjeie fra Stavanger. Arbeidsted: Huset, Svalbard.Kokk Eirik Thomsen fra Østebø. Arbeidsted: Tango bar & kjøkken, StavangerKonditor Kaja Sofie Plessl Holli fra Oslo. Arbeidsted: Lysebu Hotell, Oslo.Kokk/dessert Pavel Pavlov fra Bulgaria. Arbeidsted NB Sørensen 2 etg. Stavanger.Kokk Filip August Bendi fra Sandnes. Arbeidsted NB Sørensen 2 etg. Stavanger.Kokk Kåre Andre Hjartholm fra Masfjorden. Arbeidsted Søtt + Salt, Bergen.Commis Julie Salmo fra Stord. Arbeidsted: Charles&de, Sandnes.Commis Christian Honstad fra Kristiansund. Arbeidsted: Sentralen, Oslo.Commis Vibeke Thomassen fra Stokke i Vestfold. Arbeidsted: Statholdergaarden, Oslo.Commis Kjell Patrick Ørnen Johnsen fra Drammen. Arbeidsted: CWDcatering, Trondheim.JuniorlagetKaptein Christer Rødseth fra Aurskog i Akershus. Arbeidsted: Vaaghals, Oslo.Kokk Eirik Tufte fra Skedsmokorset. Arbeidsted: Arakataka Restaurant, Oslo.Kokk Tonje Torvanger fra Sogndal. Arbeidsted: Statholdergaarden, Oslo.Kokk Alekander Løkkeberg Vartdal fra Oslo. Arbeidsted: Sentralen, Oslo.Kokk Fillip Klæboe Berg fra Bergen. Arbeidsted: Bare Vestland, Bergen.Kokk Fredrik Van Opdorp fra Stavanger. Arbeidsted: Tango Bar og Kjøkken, Stavanger.Kokk Henrik Falkensten fra Nevlunghavn i Vestfold. Arbeidsted: Happolati, Oslo.Commis Aron Espeland fra Bryne. Arbeidsted: Vaaghals, Oslo.Om arrangementene på Mathallen OsloBilde: Seniorlaget. Foto: Fredrik Ringe

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS