Fylkesordfører i Vestfold, Anne Strømøy, delte ut prisen til avdelingsleder for Restaurant- og matfag ved Tangen videregående skole, Geir Ropstad.

Landskonferansen for Restaurant- og matfags pris for 2024

Tangen videregående skole i Kristiansand får Landskonferansens Kompetansepris 2024. Prisen ble delt ut under Landskonferansen for Restaurant- og matfag i Sandefjord mandag.

Prisen deles ut til virksomheter eller personer som har utmerket seg positivt i arbeidet med kompetanse og rekruttering til mat- og måltidsbransjen.

— I år har synliggjøring, rekruttering og samarbeid mellom ulike aktører vært spesielt vektlagt av juryen. Årets vinner har gjennom flere år jobbet målrettet med dette, sa fylkesordfører i Vestfold, Anne Strømøy, som delte ut prisen.

 Innblikk i servitørfaget

Tangen skole har blant annet inngått et samarbeid med matindustrien i regionen for å få startet en klasse i matproduksjon på Vg2 fra høsten. I juni går "Tour de Servitør" av stabelen, der målet er å gi Vg1-elever et godt innblikk i servitørfaget i samarbeid med lokale bedrifter.

Fra neste skoleår vil skolen ha cirka 130 elever på Restaurant og matfag, fordelt på fem klasser på Vg1 og klasser på alle Vg2-linjene. Avdelingen har også en voksenklasse og en klasse for elever med tilrettelagt undervisning. Elevene drifter dessuten både skolens populære restaurant og ferskvareutsalg.

Avdelingsleder for Restaurant- og matfag på Tangen videregående, Geir Ropstad, tok imot den gjeve prisen.

 Flere søker seg til Restaurant- og matfag

Interessen for Restaurant- og matfag er nå på vei opp, etter flere år med synkende søkertall. Sammenliknet med 2023 er det på landsbasis en god økning i elever som har Restaurant- og matfag som sitt førstevalg i år.

— Nå må skolene og næringslivet jobbe godt sammen for å sørge for at flere fullfører utdanningen med fag- eller svennebrev. Landskonferansen er en god møteplass for dette. Med tanke på prognosene og forventet vekst i reiselivet fremover, er det stort behov for å utdanne flere fagarbeidere, og at disse blir stående lengre i jobb, sier Henrik Hamborg, politisk rådgiver for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.

NHO Reiseliv jobber målrettet for å øke rekruttering til Restaurant- og matfag, blant annet gjennom rekrutteringskampanjen Smak deg frem. Kampanjen har så langt fått 25 millioner visninger i sosiale medier.

 

Powered by Labrador CMS