Restaurant
Lutefisk på vei oppover igjen
Forbruket av lutefisk er på vei oppover etter noen år med nedgang. I fjor satte vi til livs 2315 tonn lutefisk, 132 tonn mer enn i 2013. Økningen skyldes i hovedsak at flere spiser retten på restaurant.
En tredjedel av all lutefisken som spises i Norge, blir spist i jula. Det er med andre ord en viktig juletradisjon for mange. Men hvem er det som er mest ivrig etter lutefisken? Ifølge Norske Spisefakta er det særlig trøndere og nordlendinger som spiser lutefisk. Og menn spiser mer lutefisk enn kvinner. De eldre spiser lutefisk oftere enn de yngre, men tall fra dagligvarekjeden Meny viser at flere og flere ungdommer mellom 18 og 30 år har lutefisk som sin favorittjulemat. I tillegg ser vi at konsumet øker, og det gir indikasjoner på at lutefisken har rekruttert nye forbrukere.
Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd
150,- 575,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd
1875,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd
1,- 145,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd
1430,-
KJØP