Frances ligger i visumseksjonen i den tidligere amerikanske ambassaden i Oslo.

Michelin-heder til vinbaren Frances

Som første vinbar i Norge har Frances fått «lille-Michelin», BIB Gourmand. Frances ligger i visumseksjonen i den tidligere amerikanske ambassaden i Oslo og åpnet i november 2023.

I motsetning til mange tradisjonelle restauranter med utmerkelse fra Michelin-guiden, er Frances et uformelt sted – åpent og tilgjengelig for alle.

– Vi er et sted for dem som vil droppe innom for et glass vin og dele noen småretter, men også for dem som vil spise seg gjennom menyen, fordype seg i vinkjelleren og være med oss hele kvelden, sier restaurantsjef Elisabeth Hagelsteen.

Frances byr på et stadig skiftende utvalg av viner fra Ambassadens store vinkjeller under ledelse av Francesco Marzola, ofte en eklektisk blanding av viner fra kjente og mindre kjente vinområder, og hyppige produsentbesøk hvor gjestene kan henge i baren med vinmakere fra hele verden. På kjøkkenet byr Tzahi Anidjar på farge- og smaksrike retter inspirert av Middelhavet og Midtøsten.

 Tzahi har i mange år jobbet i ulike restauranter innen det som omtales som «Progressive Middle Eastern Cooking», blant annet for den internasjonale stjernekokken Meir Adoni. Denne erfaringen bygger han videre på, og på Frances tilbyr han hver kveld fem eller seks retter til rundt 500 kroner.

Gleden var dobbel for Ambassaden på mandag. I tillegg til BIB-Gourmand til Frances fikk takterrasse-restauranten Eero også hederlig omtale og oppføring i guiden som inkluderer tilsammen 54 restauranter i Norge.

 

Powered by Labrador CMS