Michelin-stjerne til flytende restaurant på Vestlandet
Allerede før restaurant Iris har vær åpen ett år får de sin første Michelin-stjerne. – Dette er en laginnsats, og jeg er dypt stolt over det vi har fått til på kort tid, sier kjøkkensjef Anika Madsen.
Restaurant Iris ligger i den flytende installasjonen Salmon Eye, utenfor Rosendal i Hardangerfjorden. Ekspedisjonsrestauranten og Salmon Eye bygger på visjonen om å informere og inspirere verden om å spise mer ansvarlig produsert mat.
- Dette betyr veldig mye for et lite team i Rosendal og er en stor annerkjennelse av verdiene og konseptet Iris og Salmon Eye står for, men det viktigste er selvsagt at teamet leverer unike matopplevelser, sier daglig leder for Salmon Eye og Iris, Sebastian Torjusen.
Madsen forteller videre at Iris har ambisjoner om å utvikle seg videre, og at en Michelinstjerne gir inspirasjon og energi til å ta nye steg.
- Vi trodde på konseptet og visste at Salmon Eye og eierne i Eide delte de samme visjonene og målene som oss, men det var også alt. Når vi står her mindre enn ett år etter åpning og mottar stjerne, så er det på grunn av en helt unik kultur og laginnsats. Jeg vil takke gjestene våre, hele Iris-teamet, og selvsagt også Salmon Eye og Eide-familien.
Nylige artikler
Citybox skal åpne sitt tredje hotell i Bergen
Regjerende Nordisk mester blir Executive Head Chef på Savoy 1918
Norge - et kvalitetsbevisst marked for portvin
Classic Norway Hotels kåret til Årets bedrift
Dette blir cruisetrendene neste år
Mest leste artikler
Historisk gjenåpning: Nils Flatmark leder Savoy 1918s kjøkken
Oppdag de største reisetrendene for 2026: Personlige og meningsfulle opplevelser
Nye Radisson-hoteller i Bergen: Unike opplevelser med Magic Norway
Opplev Hobo Oslo: Et unikt lifestyle-hotell i hjertet av byen
RevPAR-utvikling for Oslo-hotellene: En analyse av november 2025