Det har vært viktig for kjøkkensjef Søren Selin at kjøkkenets karakteristiske smak og utseende skal gjenkjennes i 10.000 meters høyde.

Michelin-stjernemat i 10.000 meters høyde

Singapore Airlines (SIA) inngår et eksklusivt samarbeid med den danske 2-stjerners Michelinrestauranten AOC, som har utviklet en 2-retters meny til selskapets business class-passasjerer. Utfordringene er mange når flymat skal ha Michelin-kvalitet.

Publisert Sist oppdatert

Singapore Airlines’ business class-passasjerer med avreise fra København, kan fra 1. juli nyte en 2-retters meny bestående av én forrett og én hovedrett laget av lokale, sesongbaserte råvarer, utviklet og skreddersydd av AOCs erfarne kjøkkensjef, Søren Selin.

Forret: Hummer med tomater. Hyben, butternut squash og krondill.

Hovedrett: Breiflabb med variasjoner av danske poteter. Musling-beurre blanc, ørretrogn og løkblomster.

 – AOC er en av Nordens beste restauranter og deres fokus på lokale råvarer og de ypperste matopplevelser, passer perfekt med Singapore Airlines’ dedikasjon til kulinarisk ekspertise og høye kvalitetskrav. Jeg gleder meg til å presentere AOCs meny for våre passasjerer og å kunne gi dem en lokal matopplevelse i toppklasse, sier Jagdish Bhojwani, General Manager for Singapore Airlines i Norden.

En meny laget av lokale, sesongbaserte råvarer, er utviklet og skreddersydd av AOCs erfarne kjøkkensjef, Søren Selin.

 Selv om prosessen med å skape flymat er ny og annerledes, har det vært viktig for restaurantens erfarne kjøkkensjef at kjøkkenets karakteristiske smak og utseende skal gjenkjennes i 10.000 meters høyde.

– Sesongens lokale råvarer, eksepsjonell smak og estetikk kjennetegner maten som serveres hos AOC, og for meg er det viktig å gjenskape dette i flymenyen. Dette har vært en utfordring som har krevd ulike justeringer og tilpasninger underveis, før vi kom i mål, forteller Søren Selin, som betegner rettene som bombardert av gode, lokale smaker.

 Alt smaker annerledes i luften

I høye luftlag reduseres smaks- og luktesansen markant. Det er i tillegg en rekke praktiske forhold å ta høyde for når det skal lages flymat. Maten skal blant annet tilberedes flere timer før avreise, for så å varmes opp ombord. Videre er det en rekke spesielle hygiene- og sikkerhetskrav som skal oppfylles.

SIA og AOCs gourmetmeny hadde ikke blitt en realitet uten tett sparring og veiledning fra Gate Gourmet, som har bidratt med sin ekspertise som cateringleverandør av flymat.

– Et flykjøkken har langt i fra samme fleksibilitet som et restaurantkjøkken, og faktorer som kabintrykk og flystøy, påvirker våre smakssanser. Gjennom de siste månedene har vi, sammen med AOC, eksperimentert med forskjellige metoder og gitt input til hvordan rettene best kan tilpasses servering ombord, uten at det går på kompromiss med kvaliteten, sier Morten Tøfting Pedersen, kjøkkensjef hos Gate Gourmet.

 AOCs og SIAs sommermeny serveres første gang 1. juli, da flyselskapet igjen opererer daglige ruter mellom København og Singapore. Menyen serveres i perioder på tre måneder. Deretter er planen at Søren Selin og hans team skaper en ny sesongbasert meny til business class-passasjerene.

 AOC

AOC er en 2-stjerners Michelin-restaurant beliggende i Moltkes Palæ, i hjertet av København. Med utgangspunkt i det nordiske kjøkken og naturlige ingredienser, skaper AOC moderne gastronomiske smaksopplevelser, paret med nøye utvalgte viner. AOC er en forkortelse for Appellation d’origine contrôlée og er eid av sjefsommelier Christian Aarø, sjefkokk Søren Selin, samt Camilla Ramstrup.

Restauranten ble åpnet i 2004, de mottok sin første Michelin-stjerne i 2010 og stjerne nummer to i 2015.

 

Powered by Labrador CMS