Restaurant

Norges beste kokk- og servitørlærlinger

Publisert Sist oppdatert
Kokkelærlinger fra Stavanger-restauranten Spiseriet og servitørlærlinger fra restauranten Brasserie France i Oslo, gikk helt til topps i årets NM. fant også iår sted på Jåttå videregående skole i Stavanger. Fredag kjempet 20 kokkelag og åtte servitørlag om de seks finaleplassene for henholdsvis kokk- og servitørlærlinger. Finalen gikk lørdag. Resultatene ble offentliggjort under banketten på Sola Strand Hotell. Spenningen hang i luften til siste sekund. Arrangører av Norgescup er (NKL), i samarbeid med .De to vinnerlagene i NM går videre til for kokk- og servitørlærlinger i Trondheim 17. og 18. april.– Å vinne NM for kokk- og servitørlærlinger er en sterk prestasjon.NHO Reiseliv gratulerer vinnerne og ønsker dem lykke til i det nordiske mesterskapet. Vi ønsker også alle deltagerne i konkurransen lykke til på veien mot fagbrev og videre i karrieren, sier , fagsjef for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.I vant lærlinger fra Rica Nidelven i Trondheim kokkekonkurransen, mens lærlinger fra Statholdergaarden var best i servitørkonkurransen.Norgescup er et mesterskap for lærlinger innen kokk- og servitørfag. Det gjennomføres regionale konkurranser i forkant, der regionale vinnerlag er kvalifiserte til å delta i finalerundene. 23 laug kan stille med lag til Norgescup. Hvert lag består av to personer pluss lagleder.Cupen ble først arrangert i 1989. Med unntak av i 1990 er samtlige finalerunder blitt avholdt i Stavanger. Oppgavene under semifinale og finale skal være utfordrende og tilfredsstille kravene til den nasjonale fagopplæringen.Vinnerne kvalifiseres automatisk til å delta i Nordisk Mesterskap for lærlinger.Bilde:
Norgescup for kokk- og servitørlærlingeNorges Kokkemesteres LandsforeningKokkenes Mesterlaug RogalandVinnere kokkelærlinger:
  1. plass: Spiseriet (Stavanger), Arja Pedersen, Kim Lamram og lagleder Andre Slettvoll.
  2. plass: Color Line Fantasy (Vestfold KM) , Marius Frostad Skundberg, Mari Strand og lagleder Marius Magnesen.
  3. plass: Alvøparken/Norsk Sjømatsenter (Bergen), Camilla Engstrøm, Fillip K. Berg og lagleder Tina Pedersen.
Vinnere servitørlærlinger:

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS