Restaurant

Norsk kokkekunst på nho-menyen

Publisert Sist oppdatert
Gode, lokale råvarer, inspirerende oppskrifter og lærlinger på kjøkkenet. er kulinarisk rådgiver på menyen under tirsdag kveld. Middagen er en del av NHOs årskonferanse med tema «».- Å finne de beste råvarene er en viktig del av hverdagen som kokk. Til NHOs årsmiddag har vi satt sammen en meny som representerer hav og land med råvarer fra norske hav, fjorder, vidder og gårder. Menyen er ujålete og norsk, og fremhever yrkesstolthet, håndverk og råvaresier faglig leder i Bocuse d’Or Norge, som har utviklet menyen og oppskriftene. Han fremhever verdien i at seks lærlinger er med på å lage denne menyen sammen med faglærte kokker.På NHOs årsmiddag vil gjestene blant annet få servert:- Samarbeidet med NHO bidrar til å sette fag- og yrkesstolthet i sentrum. Ut over det kulinariske, har en viktig utfordring for oss vært å finne råvarer som også viser andre sider ved norsk matproduksjon, som innovasjon, verdiskapning, bærekraft og faglig kompetanse. Samtidig må de bidra til det viktigst av alt for gode kokker, nemlig at det smaker godt, sier , daglig leder i Bocuse d’Or Norge.Faglig leder Gunnar Hvarnes, Norges Bocuse d’Or-kandidat og Bocuse-vinner og styreleder i Bocuse d’Or Norge, er til stede i Oslo Spektrum tirsdag.At Bocuse d’Or Norge er kulinarisk rådgiver, betyr at de har utviklet menyene og oppskriftene til kveldens middag, og at flere Bocuse-kokker samarbeider med kokkene og lærlingene i cateringselskapet med å tilberede buffeten.
Bocuse d´OrNorgeNHOs årsmiddagVerdien av Arbeid,Gunnar Hvarnes,Langtidsbakt lår av norsk gårdsand fra Ree med søtpotet fra NøtterøyRegnbuegulrøtter fra Stange med tindved, råhonning og einebærByggkornskomler med salt lammetunge og -bacon med hokkaidogresskar fra FrostaBakt Sterlingkveite med «Ocean Forest» sukkertareSpekelaks «Lerøy Aurora» med nye reddiksorter fra RyggeKremet tørrfisk fra LofotenArne SørvigChristian AndréPettersenBent StiansenKreativ CateringFoto: Eirik Nilssen

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS