Restaurant

Norske kokk- og servitørlærlinger stiller sterkt under nordisk mesterskap i stockholm i helgen

Publisert Sist oppdatert
Kokkelærlingene og fra og servitørlærlingene og , som representerer , skal fredag og lørdag i aksjon under i Stockholm. Der skal de måle krefter mot lærlinger fra Sverige, Danmark, Finland og Island.De fire nordmennene kvalifiserte seg til mesterskapet ved å .– Med tanke på hvor lang tid det har gått fra Norgescup og til den nordiske konkurransen, har vi fått ladet batteriene og jobbet målrettet mot konkurransen. Vi har brukt det meste av fritiden vår til øving, både før og etter jobb, forteller Håvard Onsøyen (20) fra Aukra i Møre og Romsdal.Det nordiske mesterskapet starter med teori- og matematikkoppgaver fredag formiddag. Deretter går kokkelærlingene igang med å tilberede en meny bestående av suppe, appetittvekkere og hovedrett. Servitørlærlingene skal på sin side transjere, flambere, dekke bord, brette servietter, mikse drinker og gjenkjenne vin.Lørdag skal lærlingene forberede en fireretters meny med ukjente råvarer. De to vinnerlagene blir kåret sent lørdag kveld.Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger har vært arrangert hvert år siden 1981. og søsterorganisasjonene i Sverige, Danmark, Finland og Island veksler på å være vertskap.– Konkurranser som denne er svært viktig for å få frem de største talentene og bygge kunnskap og stolthet. Et viktig mål med mesterskapet er å vise frem yrket og inspirere andre unge til å velge fagutdannelse innen restaurant- og matfag. Dette er en vekstbransje med stort behov for faglærte og med mange spennende jobbmuligheter over hele landet, sier kommunikasjonsdirektør i NHO Reiseliv.Håvard OnsøyenAudun BlystadStatholdergaardenEmily Høgseth AsphaugDavid Andres Grønmo PereiraBrasserie FranceNordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlingervinne Norgescup for kokk- og servitørlærlinger i januarArrangeres for 38. gangNHO ReiselivMerete HabberstadBilde: Statholdergaardens Håvard Onsøyen (t. v.) og Audun Blystad - her med lagleder Torbjørn Forster i midten - er klare for Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Stockholm. Foto: Fredrik Ringe/NKL Rogaland

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS