Restaurant

Per-Christian Trønnes Sørlie er idag Nordens største leverandør av brandy og den eneste norske calvados-produsenten. Sørlies varemerker representerer ca 2,5% av alt brennevin som selges i Norge og Finland, herunder over 10% av alt brunt brennevin som selges i disse markedene

Norskeid cognachus har funnet oppskriften på suksess

Publisert Sist oppdatert

Cognac har i over 100 år hatt en solid posisjon på det norske brennevinsmarkedet, området har minst like lenge hatt tiltrekning på nordmenn som ville skape seg et navn som cognac-produsenter. Birkedal Hartmann, det første «norske» cognachuset, ble etablert i 1887 av Halfdan Birkedal Hartmann. I 1905 kjøpte Petter Rustad fra Ås og Thomas Bache-Gabrielsen fra Holmestrand cognachuset Dupuy, som så ble kjent som Bache-Gabrielsen i Norge. I 1926 etableres cognachuset Larsen av Jens-Reidar Larsen fra Tromsø. Og så har vi naturligvis huset Tiffon, som produserer de populære Braastad-cognacene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS