Restaurant

Ny norgesmester i kokkekunst

Publisert Sist oppdatert
Kjøkkensjef tok førsteplass i kokke-NM 2012. I finalen møttes tolv av landets beste kokker, hvorav hele syv finalister jobber ved Rica Hotels.– Å vinne denne prisen er nok det største man kan oppnå nasjonalt innen kokkekunst i Norge. Utmerkelsen gir meg motivasjon til å utvikle faget videre og bruke erfaringene i mitt videre arbeid, sier Thomas Johansen Borgan, kjøkkensjef på Glassgården Brasseri & Grill ved Rica Bakklandet Hotel.Norges beste kokker kjempet om NM-tittelen og presenterte sin 3-retters meny av utvalgte råvarer for dommerne i Trondheim Spektrum. Borgan sto til slutt igjen som norgesmester, etter å ha presentert en kreativ meny bestående av ”Kylling Waldorf”, ”Reinsdyr med skogorama” og en dessert kalt ”Pære, yoghurt og bjørk”.– Thomas har en fenomenal innstilling. Han tok ut ferien sin en måned før konkurransen, og brukte denne tiden til å perfeksjonere seg til konkurransen, sier , regiondirektør for Rica Hotels i Midt-Norge.Borgan blir dermed Norges representant i Nordisk mesterskap i kokkekunst neste år.Av de 12 kokkene i finalen, var syv fra hotellkjeden Rica Hotels. Vinneren ble kåret på Rica Nidelven Hotel, som flere år på rad har fått pris for landets beste hotellfrokost. Her jobber fem av kokkene som gikk til finalen.– Rica Bakklandet Hotel åpnet i 2011, og hotellet viderefører matfilosofien fra det mer veletablerte søsterhotellet Rica Nidelven Hotel. Begge hotellene satser på faglig kompetanse og ekte mat, og vi lager all mat fra grunnen av. Det er ikke veldig vanlig for norske hotell i dag. Det er derfor vi rekrutterer de beste kokkene i området til våre hotell og restauranter, sier Gjerde.Norgesmester Borgan, som i 2011 vant konkurransen ”, føyer seg inn i rekken av NM-vinnere i kokkekunst siden konkurransen første gang ble arrangert i 1990.Thomas Johansen Borgan har vært kjøkkensjef på Glassgården Brasseri & Grill siden åpningen i august ifjor. Den andre kjøkkensjefen på Rica Bakklandet Hotel er tidligere norgesmester, . På Glassgården Brasseri og Grill har altså begge kjøkkensjefene gullmedalje i kokkekunst.På plassen bak Borgan havnet , som til daglig arbeider på Spiseriet i Stavanger Konserthus. , som har bakgrunn fra Rica Nidelven Hotel og nå arbeider på Tango Bar & Kjøkken, ble nummer tre. Thomas Johansen BorganBjarte GjerdeSyv av tolv finaleplasser”Årets sjømatkokkTo kjøkkensjefer med gullOle Erik LøkkenChristian André PettersenMartin Sveian

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS