– En tydelig sammenheng vi ser er at restauranter som satser på kompetansebygging, ikke bare ser økt trivsel blant ansatte, men også en tydelig økonomisk gevinst, sier Ken Engebretsen i Norsk Sommelier Utdannelse.

Økt kompetanse gir økt trygghet i arbeidshverdagen, bedre gjesteopplevelser og økt salg

Ken Engebretsen i NSU AS (Norsk Sommelier Utdannelse), har stått for vinkelner-utdannelse gjennom 20 år og har fulgt utviklingen i bransjen tett. Årlig har NSU rundt 100 studenter fra norsk restaurantbransje på sitt sommelier-studium. Antallet studenter har mer enn tredoblet seg de siste 15 årene. Økningen samsvarer med utviklingen og det generelle kvalitetsløftet som har vært i restaurantbransjen i hele landet

Publisert

Det er etterhvert blitt et godt utvalg av spennende og meget gode restaurantkonsepter man kan velge mellom. For å kunne tilby gode totalopplevelser til sine gjester, har mange av disse aktørene ønsket å utdanne medarbeidere innen vin og service. Dette økte behovet for kompetanse har gitt NSU muligheten for å etablere seg fast i Trondheim og Bergen, i tillegg til i Oslo. De har også gjennomført studieopplegg i Ålesund, samt at tilbudet kommer i Stavanger fra januar 2025.– Alle som driver restaurant har kjent på utfordringen med vanskelig tilgang på arbeidskraft og kompetanse. Samtidig kreves det stor dedikasjon og arbeidsinnsats, uten at man nødvendigvis sitter igjen med tilsvarende økonomisk gevinst. I tillegg kommer den personlige kostnaden av å sette familie og venner i annen rekke. Derfor er det gjerne en sammenheng mellom at de som er lenge i bransjen, drives av en genuin lidenskap for faget. Dette er gjerne drivkraften og nærmest en forutsetning for å lykkes, enten du er arbeidsgiver eller ansatt, sier Ken Engebretsen, en av Norges mest erfarne sommelierer, eier av Norsk Sommelier Utdannelse (NSU) og Dansk Sommelier Utdannelse (DSU).

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS