Restaurant
Oliven-oljekrise
Prisene på olivenolje ligger an til å stige kraftig, i bransjen snakkes det til og med om at det kan bli mangel på olivenolje, som er så viktig i nesten all matlaging. Lagrene fra tidligere sesonger er også små.- 2017 blir et svært dårlig år for olivenolje og det vil bli mye verre enn mange tror, sier, , sjef for , Storbritannias største leverandør av olivenolje, til .- To av verdens største olivenoljeproduserende land har hatt flere år med dårlig høst. I Spania førte en uvanlig varm og tørr sommer til den dårligste høsten på 20 år. Mens italienske produsenter er rammet av utbrudd av bakterien Xylella fastidiosa i olivenlundene, over en million oliventrær er infiserte.Iår kommer Toscana kun til å produsere halvparten av det vanlige volumet, og allerede opplever vi en 40 prosent økning i engrosprisene på olivenolje. Forbrukerne kan snart måtte betale en tredel mer for extra virgin olivenolje. Hvis prisene fortsetter å stige, men forbrukerne ikke vil betale mer, hva skal vi gjøre? Skal vi lage flaskene mindre? spør Walter Zanre.Engrosprisene for extra virgin olivenolje i Italia er øket med nesten en tredel siden oktober ifjor, til euro 5.75 per kilo, mens spanske priser er øket med rundt 10 prosent, ifølge . Hellas hadde også en dårlig høst ifjor, noe som vil føre til økte priser.
Walter ZanreFilippo Berio UKThe Daily TelegraphInternational Olive Oil Council i Madrid
Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd
150,- 575,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd
1875,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd
1,- 145,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd
1430,-
KJØP