Restaurant
ørjan johannessen til hotel norge by scandic
skal kombinere internasjonale smaker og norske råvarer når de åpner dørene midt i hjertet av Bergen 29. juni 2018. Mesterkokk får det overordnede ansvaret for å utvikle hotellets tilbud innen frokost, lunsj og middag som The Chef Advisor.– Vi skal ikke binde oss til norsk husmannskost eller tradisjonsretter, men kombinere råvarer fra Bergen og Norge med internasjonale smaker, sier Ørjan Johannessen.Nå håper han å friste både turister og bergensere til å besøke hotellet og ønsker at Hotel Norge skal være et samlingspunkt i byen.– Da jeg var liten var Hotel Norge det gjeveste hotellet i byen. Her spiste vi på 17. mai, og hit gikk vi for å feire. Nå skal vi lage en ny historie i dette flotte bygget, sier Johannessen.Ørjan Johannessen markerte seg for alvor da han tok gull i i Lyon i 2015, verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Sammen med familien driver han i Austevoll kommune. Nå skal han dele tiden sin mellom Bergen og Bekkjarvik. Han startet sin karriere som lærling på , og har alltid likt å jobbe i stort format.– På hotell får man ta del i alt, både frokost, lunsj, middag, selskaper, kurs og konferanse. Man får en større base som kokk, og det har vært viktig for å bli kreativ og god, sier Johannessen.Direktør for mat og drikke i Scandic Hotels Norge, , er glad for at Ørjan Johannessen vil samarbeide med Scandic og Hotel Norge.– Vi er veldig stolte over at Ørjan vil jobbe med oss. Vi har høye ambisjoner for restaurantkonseptet og med Ørjan på laget blir det svært høy kvalitet i alle ledd, sier Malting.- Det blir min oppgave å sørge for at det er en rød tråd gjennom alt vi gjør, og at denne røde tråden følges, sier Johannesen.Det blir en sesongbasert a la carte-meny med 4-5 forretter, hovedretter og desserter. Etter måltidet kan man fortsette kvelden i baren i 1. etasje. Denne etasjen blir selve hjertet i hotellet med en pulserende café med et uformelt og sosialt serveringstilbud fra tidlig til sent med frokost, lunsj og middag.Hotel Norge by Scandic blir Bergens største hotell med 415 rom, fordelt over 10 etasjer. Når dørene åpnes i juni, blir det også hotellkjedens andre signaturhotell i Norge etter . Signaturhotellene kjennetegnes av en unik karakter, design og identitet.– Vi gleder oss til å gjenåpne Bergens storstue og håper at bergenserne gleder seg med oss. Vårt ønske og mål er at Hotel Norge blir en møteplass både lokalbefolkning og turister snakker om og strømmer til, sier hotelldirektør
Hotel Norge by ScandicØrjan JohannessenBocuse d´OrBekkjarvik GjestgiveriScandic NeptunMorten MaltingBergens nye møteplassGrand Hotel Oslo by ScandicLise Solheim Haukedal.
Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd
150,- 575,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd
1875,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd
1,- 145,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd
1430,-
KJØP
Nylige artikler
VM-feber på Hotels.com
Dette bør du tenke på før du gir medarbeiderne dine tilbakemeldinger
KI - en game-changer for hotellbransjen?
Air Baltic gjenopptar nedlagt rute til Norge
Geilo og Beitostølen på britisk topp 10-liste over rimelige skidestinasjoner
Mest leste artikler
Historisk gjenåpning: Nils Flatmark leder Savoy 1918s kjøkken
Hvordan KI revolusjonerer hotellbransjen: Effektivitet og personalisering
RevPAR-utvikling for Oslo-hotellene: En analyse av november 2025
Hvordan Norge kan bli et bærekraftig reisemål året rundt
Classic Norway Hotels: Årets bedrift 2025 og suksesshistorie i hotellbransjen