De 13 beste restaurantene, pizzeriane og spisestedene i Oslo fikk utmerkelser fra Gambero Rosso.

Oslos beste italienske restauranter kåret

12. juni besøkte italienske Gambero Rosso Norge og kåret Oslos beste italienske restauranter, under en stor messe og høytidelig prisutdeling på ærverdige Gamle Logen.

Disse fikk priser:

Trattoria Popolare - 2 gafler

Ruffino - 2 gafler

Baltazar - 1 gaffel

Skur 33 - 1 gaffel

Scarpetta Pasta Bar - 1 gaffel

Tekehtopa - 1 gaffel

Casa Pisano - 1 gaffel

Salome - 1 gaffel

 

Mamma Pizza - 2 pizzastykker

Enoteca - 2 pizzastykker

Campo de’ Fiori - 1 pizzastykke

Vinoteket - 2 vinflasker

Olivia - 1 vinflaske

  Gambero Rosso ble grunnlagt i 1986 parallelt med Slow Food-bevegelsen, som protest mot McDonald’s etablering ved Spansketrappen i Roma. I dag er det Italias ledende medieselskap for mat og vin, spesielt kjent for sin vinguide "Italian Wines".

– For 25 år siden begynte vi å jobbe med Italia som vinnasjon i Norge. Gambero Rosso var da en ung organisasjon som begynte å vise frem italienske gleder, italiensk gastronomi, Italia som destinasjon, mat og vin, til verden, forteller Lars G. Rein-Helliesen, grunnlegger av eventfirmaet TellUs Wines, Gambero Rossos offisielle samarbeidspartner i Norge.

Gambero Rosso smaker årlig ca 25.000 av Italias viner, som tildeles fra null til tre «glass» («Tre Bicchieri»). Tre Glass er for vinprodusentene en anerkjennelse a la tre Michelin-stjerner. Gambero Rosso kårer også «Årets vin, «Årets vinmaker», «Årets Vinprodusent» og har en rekke andre høythengende vinpriser.

Gambero Rosso rangerer også restauranter etter samme målestokk, som med en-to-tre gafler ("Tre Forchetti"), pizzastykker (pizzeriaer) og tilsvarende også vinpriser. En «Michelin-guide» kun for italienske restauranter, både i Italia og ellers i verden. Det var i denne forbindelse Gambero Rosso besøkte Oslo 12. juni, som en del av deres verdensturné.

– Det ble utrolig viktig for verden der ute å få en guide til italiensk vin. Da kom guiden Gambero Rosso Italian Wines, hvor vinene kåres med 1-2-3 glass til Italias beste viner, forteller Rein- Helliesen. – I forlengelsen av dette kom en, to og tre gafler til restaurantene, tre pizzastykker til de beste pizzeriaene og tre vinflasker til stedene med de beste italienske vinkartene.

 Høyt nivå i Oslo

Luigi Salerno, daglig leder i Gambero Rosso, skryter av nivået på Oslo-restaurantene. – Vi kårer alltid det virkelig beste av italiensk cuisine og i Oslo er det veldig bra italiensk cuisine, og dere har veldig gode pizzeriaer. Vi setter alltid stor pris på våre årlige besøk til Oslo.

 13 priser drysset over Oslo denne onsdagen. Til både de beste restaurantene, pizzeriane og spisestedene med de beste italienske vinkartene. Det samme stedet kan ikke motta flere enn én pris, så om en restaurant har både fantastisk matmeny og flott italiensk vinkart så kan de altså kun motta én pris. Lars G. Rein-Helliesen poengterer at flere av dagens prisvinnere kunne mottatt alle tre prisene. Kvaliteten er såpass høy.

Kåringene foregår ved «mystery guests» og anbefalinger fra det internasjonale miljøet.

– Vi er kjempestolte og kjempeglade for å kunne bidra til å bringe italienske vinprodusenter, italiensk gastronomi, italiensk historie og kultur til Oslo og til Norge, avslutter Lars G. Rein-Helliesen.

 

Powered by Labrador CMS