Restaurant

Ostebanken åpnet

Publisert Sist oppdatert
Hotell- og restaurantbransjen var samlet på torsdag for å markere åpningen av Oslos første Ostebank. Ostebanken inneholder Norges beste oster, og vokter langtidslagret Jarlsberg, Norvegia, Sveitser, Edamer og Chevré.- Å produsere ost er enormt krevende. Det er en vel så komplisert vitenskap som å produsere vin. Den store kunsten er å finne de rette bakteriene og få dem til å spille godt sammen, slik at vi får ønsket kvalitet på den ferdigmodnede osten. Selv ikke den fremste ekspert blir noengang utlært i ostefaget, mener en av Norges fremste osteeksperter, hos som også er godkjent som internasjonal ostedommer.- Norges beste oster fortjener Norges beste kokker og det er derfor Ostebanken er på Kulinarisk Akademi, sier , som er direktør for og ansvarlig for Ostebanken. – Ostene er et svar på bransjens etterspørsel etter produkter som er unike, har en god historie og er tuftet på ekte, norsk håndtverk, sier Døsrønningen.- Vi har samarbeidet med TINE over mange år, og ideen om Ostebanken ble til i fellesskap. Hittil i år har vi hatt seks tusen mennesker på kurs hos Kulinarisk Akademi, og alle har latt seg fascinere av Ostebanken. Dette er felles verdiskapning, sier daglig leder hos Kulinarisk Akademi, .Ostebanken er en del av TINE Spesialiteter, som er et utvalg norsk ost, smør og andre lokale meieriprodukter av beste kvalitet. Ostene i Ostebanken selges primært til storkjøkken og Horeca-bransjen, men alle kan ta turen innom Kulinarisk Akademi og få tak i skatter fra banken. Ostene er også tilgjengelig hos flere av Oslos spesialforretninger.TINE Partner er TINEs salgskanal for storhusholdningsmarkedet og har cirka 16.000 kunder.
Kulinarisk AkademiRolf HeskestadTINE,Terje DøsrønningenTINE PartnerEspen Vesterdal LarsenBilde:– Osteproduksjon er minst like komplisert som å lage vin og faget fortjener samme status, mener en av Norges fremste osteeksperter, Rolf Heskestad hos TINE.

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS