Restaurant

Over 60 kokk- og servitørlærlinger til norgescup

Publisert Sist oppdatert
20 kokkelag og 11 servitørlag fra reiselivsbedrifter over hele landet skal i helgen måle krefter under i Stavanger.Norgesmesterskapet, som i år arrangeres for 28. gang, starter med innledende konkurranser fredag og avsluttes med finale og bankett lørdag kveld. Jåttå Videregående skole er også i år konkurransearena, mens finalen og banketten finner sted på Scandic Stavanger Forus Hotel.De to vinnerlagene går videre til 8. til 10. april, som i år arrangeres i Islands hovedstad Reykjavik.20 kokkelag og 11 servitørlag deltar i helgens norgesmesterskap, i alt 40 kokkelærlinger og 22 servitørlærlinger. De representerer lærebedrifter fra hele landet, som Scandic Alta, To Rom og Kjøkken i Trondheim, Statholdergaarden i Oslo, Vianvang i Oppland og Fish & Cow i Stavanger.Det er som arrangerer norgesmesterskapet for (NKL). , som organiserer mer enn 2700 reiselivsbedrifter landet rundt, er med som samarbeidspartner.- Norgescup for kokk- og servitørlærlinger er svært viktig for reiselivet ved at den gir unge og lovende lærlinger en mulighet til å konkurrere og bli enda bedre. Reiseliv er i sterk vekst både internasjonalt og i Norge, og tilbakemeldingen fra våre bedrifter er krystallklar. De trenger flere faglærte kokker og servitører, sier , fagsjef for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.Han peker på at Norge i løpet av de siste 25 årene, sakte, men sikkert har bygget seg opp som en kokkenasjon i verdensklassen.- Dyktige kokker og servitører som kan å traktere norske råvarer, er høyt etterspurte i hotell- og restaurantbransjen. Etterspørselen vil øke ettersom norsk mat med gode råvarer er en sentral del av det norske reiselivsproduktet. Kokker og servitører er i så måte svært viktige kultur- og tradisjonsformidlere, sier Kjær.
Norgescup for kokk- og servitørlærlingerNordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlingerKokkenes Mesterlaug RogalandNorges Kokkemesteres LandsforeningNHO ReiselivTrenger flere faglærteEddy KjærBilde:Kokkelærlinger i sving under fjorårets Norgescup for kokk- og servitørlærlinger i Stavanger. Foto: Tommy Ellingsen

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS