Restaurant

Palmen i ny drakt

Publisert Sist oppdatert
Med ny meny, utvidede åpningstider og interiørdesign ved , kan Palmen på Grand Hotel nå gjenåpne dørene.– Hos Palmen kan gjestene møtes til en lett lunsj, dele en bedre middag eller ta et avbrekk fra shoppingen med en kaffe. Med servering også på kveldstid, blir det summende stemning både dag og kveld, sier Grand Hotels salg- og markedsdirektør, .Palmen Restaurant åpnet for første gang i 1913 og feirer 100 år iår. Det markeres med redesignede lokaler og ny meny. «Sharing» er en sentral del av restaurantopplevelsen.– Det er en økende trend at mange ønsker å dele matopplevelser og smake mer fra en meny. Vi gir Palmens lunsj- og middagsgjester muligheten til å dele flere av våre retter, forteller Hasselknippe.Kjøkkensjef forteller at Palmen har et internasjonalt kjøkken, hvor de engasjerte kokkene leker seg frem til spennende smaksopplevelser.– Vi tilbyr et internasjonalt fusion-kjøkken og serverer blant annet crispy duck-salat og ravioli, i tillegg til våre signaturretter som cæsarsalat og høye smørbrød. Vi håper vår smaksrike «dagens suppe» blir en «hit», forteller kjøkkensjef Jørn Odden, tidligere Sous Chef på 7-stjerners hotellet Burj Al Arab i Dubai.Palmen er kjent som en arkitektonisk perle i hjertet av Grand Hotel, med sin karakteristiske glasskuppel som slipper lyset inn. Restauranten er tredelt, med plass til 74 gjester i hovedlokalet.– Nå møtes det ærverdige og det moderne i frekk eleganse og endelig kan Palmen nytes på kveldstid også, forteller prosjektleder, .Palmen Restaurant var opprinnelig en åpen hotellhave med springvann, kalt Palmehaven. Her kunne gjestene nyte matopplevelsene på en skyggefull veranda, slik Ibsen pleide å gjøre i sommerhalvåret. I 1913 ble haven bygget inn med glasstak og palmegrener.En mer tilbaketrukket del av restauranten byr på diskret luksus, hvor lokalet er kledd i lune lillatoner, for å gi gjestene en rolig og avslappet atmosfære. Der finnes nå en «Wall of Fame». - Kjente personligheter, popartister og filmskuespillere som tidligere har besøkt Palmen er avbildet på denne veggen. Deres sitater fra gjesteboken forteller Palmens fasjonable historie, sier Kari Hasselknippe.
Anemone Wille VågeKari HasselknippeJørn OddenJan Erik Rivelsrud

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS