Restaurant

Regjeringen reduserer skjenketiden

Regjeringen reduserer skjenketiden fra midnatt natt til tirsdag 23. februar, til kl. 22.00. De nye reglene vil i første omgang gjelde i to uker.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en innstramming som nok vil oppleves svært urettferdig for mange serveringssteder i kommuner med lav eller ingen smitte. Samtidig er vi glad for at regjeringen fortsatt tillater skjenking frem til kl. 22.00. En fersk forskningsrapport fra FHI viser at skjenking til kl. 22.00 ga like godt smittevern som å ta bort skjenking. Dermed er det ikke dokumentert saklig grunn for skjenkestopp. Servering til 22.00 gjør at det vil være lønnsomt for restaurantene å holde åpent, fordi de kan servere drikke til maten. Når dette nå er nasjonal politikk, mener vi alle kommuner kan følge denne, sier Kristin Krohn Devold, adm. dir. i NHO Reiseliv.

– Det er særlig viktig at Oslo kommune, som har hatt full skjenkestopp i flere måneder, legger seg på den nasjonale linjen og tillater skjenking frem til kl. 22.00, slik at vi berger restaurantbransjen i hovedstaden, fortsetter Krohn Devold.

Powered by Labrador CMS