Restaurant
Informantene var veldig samstemte på at de var mer bevisste på bruken av ovner og komfyrer.
iStock/hispanolistic
Restaurantenes håndtering av økte driftskostnader
De fleste norske restauranter hadde dobling eller tre ganger så høye strømregninger i årets 1. kvartal, i forhold til samme periode ifjor. Men det er ikke bare strøm som er blitt dyrere, samtlige driftskostnader er øket; matvareprisene, leieprisene og lønningene.
Hva har serveringsstedene gjort for å kompensere for dette? Noen har kuttet i åpningstidene, noen har holdt stengt i perioder av året, andre har permittert medarbeidere. Alle er blitt mer bevisste på bruken av ovner og komfyrer. Dette er noen av konklusjonene i bacheloroppgaven «Restaurantenes håndtering av økte driftskostnader», av Dag-Sverre Nordsjø, fra yrkesfaglærerutdanningen i restaurant- og matfag ved Institutt for yrkesfaglærerutdanning OsloMet.
Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd
150,- 575,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd
1875,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd
1,- 145,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd
1430,-
KJØP