Restaurant

Informantene var veldig samstemte på at de var mer bevisste på bruken av ovner og komfyrer.

Restaurantenes håndtering av økte driftskostnader

De fleste norske restauranter hadde dobling eller tre ganger så høye strømregninger i årets 1. kvartal, i forhold til samme periode ifjor. Men det er ikke bare strøm som er blitt dyrere, samtlige driftskostnader er øket; matvareprisene, leieprisene og lønningene.

Publisert Sist oppdatert

Hva har serveringsstedene gjort for å kompensere for dette? Noen har kuttet i åpningstidene, noen har holdt stengt i perioder av året, andre har permittert medarbeidere. Alle er blitt mer bevisste på bruken av ovner og komfyrer. Dette er noen av konklusjonene i bacheloroppgaven «Restaurantenes håndtering av økte driftskostnader», av Dag-Sverre Nordsjø, fra yrkesfaglærerutdanningen i restaurant- og matfag ved Institutt for yrkesfaglærerutdanning OsloMet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS