Restaurant

Restauranthus med mening

The Conduit, som nylig er åpnet i Oslo, er en blanding av klubb, møtested og restauranthus.

Publisert Sist oppdatert

­Treiderbygget ved Tullinløkka er blitt samlingspunkt for et helt nytt konsept, som fra før kun finnes i London. Der er The Conduit møtested for investorer, gründere, filantroper, politikere og andre, som ønsker å møtes for å prøve å løse noen av de store utfordringene samfunnet står overfor i årene som kommer.

The Conduit har som mål å koble mennesker, kunnskap og kapital, for å ta oss nærmere de gode løsningene. De skal blant annet tilby kurs og foredrag for å styrke medlemmenes kompetanse og evne til å lykkes med sine prosjekter. Medlemskapet går til å finansiere disse aktivitetene og tiltakene.

Bygget på Tullinløkka er gjort om til et stort restauranthus. I første etasje og i kjeller er det spisesteder, barer og møtelokaler, som er åpne for alle. De øverste etasjene med arbeidsplasser og oppholdsrom, er for medlemmer.

– Jeg og min medgründer hadde idéen til The Conduit i London, sier Paul van Zyl, som har bakgrunn som menneskerettsjurist i Syd-Afrika.

– Vi har rundt 30 medinvestorer i London. I Oslo er rundt halvparten av investorene norske. Vi starter ikke på null i Oslo, men bringer med oss et sterkt nettverk og har allerede fått mange forespørsler om medlemskap, sier Paul van Zyl.

– Medlemmer vil være både fra privat og offentlig sektor, og NGO’er, men medlemskap er personlig. Medlemmene kan holde eventer og forskjellige arrangementer her og invitere sine gjester, sier daglig leder for The Conduit Oslo, Dilek Ayhan.

Karbonnøytral Brooklyn-restaurant

– Vi har tre kjøkken med forskjellige kjøkkensjefer og flere serveringssteder. Vi legger opp et omfattende program med kulturaktiviteter, foredrag og events. Dette skal være et morsomt sted å være og et sted med mening. Vi har rundt 80 årsverk i huset, de fleste på servering, det har ikke vært store problemer å få tak i de medarbeiderne vi trenger, sier Dilek Ayhan.

Et av restaurantkonseptene på The Conduit Oslo er Rucola, som fra før kun driver i New York. – Vi er den første karbonnøytrale restaurantgrupperingen på østkysten av USA og den første uten svinn i hele USA. Vi skal satse på kortreist mat her i Oslo, sier Henry Rich i The Oberon Group, med base i Brooklyn.

– Rucola er et av mine restaurantkonsepter fra New York. Vi ønsker å tilby en rustikk, nord-italiensk meny med lokale ingredienser. Vi har også en østers- og champagnebar og en whiskybar. Siden medlemmene kommer til å benytte The Conduit ofte, er det viktig at vi har ulike tilbud på F&B, sier Henry Rich.

Entra eier bygget, som er totalrenovert både ut- og innvendig i tett samarbeid med Byantikvaren. Rommene er utarbeidet i tett samarbeid med The Conduit, som leier hele bygget.

Powered by Labrador CMS