Restaurant

Rica - best på lokalmat

Publisert Sist oppdatert
Rica Hotels har, i samarbeid med KSL Matmerk, Innovasjon Norge og Landbruks- og matdepartementet, de siste årene implementert og innarbeidet ”” på 21 Rica-hoteller over hele landet. Prosjektet har vært en stor suksess, mer enn 100 småskalaprodusenter leverer idag sine produkter til hotellene, gjestene etterspør lokale matvarer som aldri før.I siste fase av prosjektet har KSLMatmerk og Rica Hotels utarbeidet en rapport Rapporten ble overrakt Landbruks- og matdepartementet idag. - Det har vært stor entusiasme i hele Rica Hotels organisasjon for dette lokalmatprosjektet, sier , konsernsjef i Rica Hotels. – Norske hotellkjeder blir stadig likere hverandre, vi har valgt å skille oss ut ved å satse på å være best på mat og drikke, sier Wold.F&B Manager i Rica Hotels har vært en sterk pådriver for prosjektet og forteller at over 100 småskalaprodusenter nå leverer til Rica. Siden oppstarten har det vært kjøpt inn lokalmat for nærmere 9 millioner kroner. - Hoteller og restauranter er de beste arenaer for å markedsføre lokal mat. Det er lettere å prøve nye retter når man står foran en bugnende buffet enn når man skal velge varer på super’n. Rica Hotels har bidratt til at lokale småprodusenter har mulighet til å leve av det de gjør, sier adm.dir. i KSL Matmerk. Med Lokalmatprosjektet har KSL Matmerk og Rica Hotels sikret hotellkjeden leveransedyktighet fra småskalaprodusenter i eget nærområde. Rica Hotels har på 21 hoteller lagt til rette for en egen synliggjøring av småskalaprodusenter via ”-prosjektet. Rica Bergen kommer også til om kort tid, slik at det da ialt blir 22 hoteller som tilbyr - Dette hadde ikke vært mulig uten KSL Matmerk, sier Martina Rabsch. Rica valgte å bruke KSL Matmerk for å kvalitetssikre produsentene. - Vi må ha en uavhengig aktør til å kvalitetssikre leveransene av slike produkter. Vi trenger stabile leveranser og en trygghet for at produsentene oppfyller gjeldene kriterier for sin type produksjon, sier Rabsch.Lokalmat på menyen”Kompetanseheving av serveringssteder og kompetanseheving og kvalifisering av lokale leverandører for leveranse til serveringsmarkedet”.Ole-Jacob WoldMartina RabschOla HedsteinLokal mat påmenyen””Lokalmat på menyen”.

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS