Restaurant

Rosévinsalget starter på 26°C

Været denne sommeren har ikke vært noe bedre i Storbritannia enn i Norge, det kan ha påvirket salget av rosévin. Omsetningen av rosé er sterkt påvirket av temperaturen.

Publisert Sist oppdatert

­Når temperaturen blir + 26°C i Storbritannia begynner folk å kjøpe rosévin. I følge Majestic, Storbritannias største vinforhandler, er 26 °C det nøyaktige punktet hvor salget av de rosé overgår salget av rødvin og hvitvin. Under en hetebølge i fjor solgte selskapet én flaske hvert 12. sekund, ifølge The Economist.

Et avkjølt glass blek rosé en perfekt aperitiff. Folk har drukket versjoner av rosévin i årtusener, og det startet med de gamle grekerne. For mer enn 2000 år siden begynte de gamle romerne å dyrke vingårder i Provence, i det sydøstlige Frankrike.

Provence er fortsatt roséens hjerte. Med 35 % av den globale produksjonen er Frankrike verdens ledende produsent av rosé. De drikker også mest rosé, en tredel av vinflaskene som drikkes der er rosa i farven. I løpet av de siste 15 årene har eksporten av provençalsk rosé økt med rundt 500 %.

Powered by Labrador CMS