Restaurant

"selger" restaurant- og matfag på yrkes- og utdanningsmessen

Publisert Sist oppdatert
– Jeg er opptatt av å få frem at kokk- og servitøryrket er både variert, innholdsrikt og at det er en bransje med stor jobbsikkerhet, sier kokkeveteran.Kokk har jobbet mange år i bransjen, og er styremedlem i . Under YoU-messen står han på stand sammen med representanter fra Etterstad videregående skole og Lærlingekompaniet. Sammen promoterer de fag - og svennebrev innen restaurant- og matfag i Oslo.– Elevene spør typisk om hva de kan bli ved å velge restaurant- og matfag, hvor mange år de må gå på skole og hvor lang læretiden er. Jeg er opptatt av å få frem at kokk- og servitøryrket er både variert, innholdsrikt og at det er en bransje med stor jobbsikkerhet. En utdanning innen restaurant- og matfag kan også gi store karrieremuligheter senere. Med et fagbrev i hånden kan elevene klatre på karrierestigen og bli for eksempel hotelldirektører, restaurantsjefer eller jobbe i storhusholdning senere, sier Kvist, som trives godt på yrkes- og utdanningsmesser.– Her får jeg treffe ungdommene og veilede dem videre. I kveld er det åpent for foreldre å bli med. Det er alltid spennende. Da kommer de ungdommene som er spesielt interesserte og foreldre som har spørsmål om jobb- og karrieremuligheter, sier Kvist.

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS