Serveringsbransjen omsatte i 2023 for hele 71 milliarder kroner og sysselsatte 83.000 personer – nesten halvparten av alle som jobber i reiselivet.

Serveringsbransjen - høy samfunnsverdi, men små marginer

Serveringsbransjen i Norge sysselsatte 83.000 og omsatte for 71 milliarder kroner i 2023. En ny rapport viser at måltidsopplevelser er blitt en av reiselivets viktigste drivkrefter, men at små marginer og tøffe rammevilkår truer utviklingen.

Publisert Sist oppdatert

Mat og måltider er en viktig motor i norsk reiseliv. Norge har alt fra nabolagskaféer til Michelin-restauranter, og måltidsopplevelser er blitt en av reiselivets viktigste drivere. Men bransjen har små marginer og tøffe rammevilkår. særlig i storbyene. Det viser en ny analyse Menon Economics har gjort for NHO Reiseliv.

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS