Serveringsbransjen omsatte i 2023 for hele 71 milliarder kroner og sysselsatte 83.000 personer – nesten halvparten av alle som jobber i reiselivet.
Ekebergrestauranten/De Historiske/Gustavo Ribeiro
Serveringsbransjen - høy samfunnsverdi, men små marginer
Serveringsbransjen i Norge sysselsatte 83.000 og omsatte for 71 milliarder kroner i 2023. En ny rapport viser at måltidsopplevelser er blitt en av reiselivets viktigste drivkrefter, men at små marginer og tøffe rammevilkår truer utviklingen.
Mat og måltider er en viktig motor i norsk reiseliv. Norge
har alt fra nabolagskaféer til Michelin-restauranter, og måltidsopplevelser er
blitt en av reiselivets viktigste drivere. Men bransjen har små marginer og
tøffe rammevilkår. særlig i storbyene. Det viser en ny analyse Menon
Economics har gjort for NHO Reiseliv.
Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd
150,- 575,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd
1875,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd
1,- 145,-
KJØP
Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd
1430,-
KJØP
Nylige artikler
Skal skape en ledende vinterdestinasjon på Bjorli
1 av 7 velger å feire jul eller nyttår i utlandet
Dette vil folk oppleve på reise i 2026
Høy kundetilfredshet hos SJ Norge
Christian André Pettersen og Team Norway er klare for Bocuse d’Or Europa
Mest leste artikler
Feir jul og nyttår i utlandet: Gran Canaria og Thailand er favorittene
Reisetrender 2026: Storbyferie, idrett og bærekraft
Air Serbia lanserer ny flyrute til Tromsø for vinterturisme
Bjorli: Ledende vinterdestinasjon med helårstilbud innen 2028
Christian André Pettersen og Team Norway forbereder seg til Bocuse d’Or Europa 2026