Restaurant

Skavland prøver seg som kokk

Publisert Sist oppdatert
, som er designer, skuespiller og programleder, tester fem yrkesfag, blant annet kokkefag, i en ny nettserie fra 1.mars må landets ungdomskolelever ha bestemt seg for hvilken videregående studieretning de ønsker å søke seg til. Formålet med den nye NHO-serien er å få flere unge til å velge yrkesfagKokkefag er et av yrkesfagene Jenny Skavlan har fått prøve seg i den siste tiden. Det gjorde hun sammen med og , som er kokkelærlinger på i Oslo.- Kim og Camilla var to veldig oppegående og morsomme jenter som viste meg hvilket utrolig høyt tempo det er på et kjøkken. De har ingen tid å miste og lærer utrolig mye på kort tid. Her måtte alle sansene tas i bruk og de hadde overraskende mye ansvar, sier Skavlan om kokkeerfaringen.Behovet for yrkesfaglig kompetanse er betydelig i de fleste av NHOs landsforeninger. Hele 3 av 4 av s medlemsbedrifter oppgir at manglende tilgang til kvalifisert arbeidskraft er en utfordring.- Våre bedrifter er helt tydelige på at det er stort behov for kvalifiserte og faglærte kokker. Reiselivet er en næring i sterk vekst. Å velge kokkefag vil derfor gi spennende jobbmuligheter fremover, sier , fagsjef for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.
Jenny Skavland
NHO.Kim Lien LeCamilla Østlund GasteLofoten FiskerestaurantSe video og les Jenny Skavlans blogginnlegg om møtet med de ulike yrkesfageneNHO ReiselivVibeke MyrstadFoto: Andreas Johannessen

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS