Restaurant

Slik avgjør Vinmonopolet hvem som får hylleplass

Sensorisk prøveinstans er navnet. Disse smaksdommerne er nåløyet du må passere for å få hylleplass hos Vinmonopolet.

Publisert Sist oppdatert

­Fire menn og en kvinne, alle i hvite frakker, er samlet på det ene prøverommet til det akkrediterte sensoriske laboratorium i Vinmonopolets hovedkvarter i Dronning Eufemias gate i Oslo. Her er temperatur og luftkvalitet strengt kontrollert. Denne dagen skal fem ekspertdommere – plassert i hver sin testbås, med nummererte glass, dataskjerm og spytteskål – sette karakterer fra 1-9 på 11 leverte smaksprøver på Chardonnay fra Sør-Afrika.

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS