Restaurant

Smak 2017: hva vil eldrebølgen bety for serveringsnæringen?

Publisert Sist oppdatert
- I årene fremover vil vi få en kraftig vekst i befolkningssegmentet 67 år og eldre. I dag er det 600.000 nordmenn i denne gruppen. I 2025 vil det være 1 million, sier , fasilitator ved .- Dette skaper naturlig nok utfordringer, men også en rekke muligheter – ikke minst for måltidsindustrien, sier salgsdirektør (bildet) fra .Bergslien og Brinchmann vil i sitt inspirasjonsforedrag på se nærmere på noen av de endringene dette medfører – både for den enkelte og for måltidsindustrien.- Konsekvensen er bl.a. at en voksende gruppe av befolkningen trenger nye måltidsløsninger og spesialtilpassede produkter. Enkelt sagt handler det mye om å sørge for «rett mat til rett person». Dette har mange sider. En ting er det rent ernæringsmessige som selvfølgelig er viktig, en annen sak er opplevelsen man har rundt et måltid. Fellesskapet rundt bordet må ikke undervurderes. Derfor vil vi nok se fremveksten av løsninger som legger tilrette for det, mener Brinchmann.- Det er også viktig å være klar over at eldre i langt større grad enn før er villige til å bruke penger på helse og livskvalitet, og mange har også en økonomi som tillater det.- For oss i industrien gir dette en kjempemulighet! Men det krever at vi tilpasser produktene våre og at vi tilrettelegger for de behovene denne gruppen av befolkningen har. Innenfor denne gruppen vil det også være ulike behov. For eksempel vil det være store forskjeller mellom de som bor hjemme og de som bor på institusjon.Det vil med andre ord vokse frem et økende behov både innenfor tjeneste-biten – bl.a. innenfor måltidsløsninger – og for nye og spesialtilpassede produkter. Dette er noe av temaet for seminaret vårt på SMAK 2017, sier Brinchmann.- SMAK 2017 vil være en arena for inspirasjon og faglig påfyll, bl.a. gjennom et variert og innholdsrikt seminarprogram. Vi ønsker å sette fokus på problemstillinger av betydning for bransjen, og eldrebølgen er relevant i den sammenheng, sier prosjektleder for SMAK 2017 i . - Innenfor dette feltet kan vi også by på seminaret "" i regi av , og inspirasjonsseminaret som holdes av fra med tittelen "- Følg med på for oppdatert informasjon om seminarer og andre arrangementer, oppfordrer Engelberg.
Helge BergslienMåltidets husPetter BrinchmannNORTURA ProffSMAK 2017Torill EngelbergNorges VaremesseSmått men godt – enkle tips for åfå nok næring når matinntaket er liteTineVidar ArnesenOUS,Tett på pasienten med og matomsorg".www.smak2017.no

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS