Restaurant

Sølv til norsk ost i world cheese awards

Publisert Sist oppdatert
hadde suksess under under i Bergamo i Italia i forrige uke. » fikk sølvmedalje, mens ostene «» og «» fikk bronse.Tingvollost er et familiedrevet gårdsmeieri som lager hvit- og blåmuggoster basert på pasteurisert kumelk fra egen gård. Tingvollost ble etablert i 2003 på Saghaug gard i Tingvoll kommune på Nordmøre.Ystingen foregår i et eget gårdsmeieri, som ble bygget i 2006. Vegg i vegg med ysteriet ligger fjøset bygget i 2009. Herfra kommer fersk melk rett inn i de to ystekarene på 700 liters kapasitet, tre til fire dager i uka. Det brukes kun pasteurisert kumelk fra egen gård til ystingen. Det går med 10 liter melk for å lage 1 kg ost. Årsproduksjonen ligger på omkring 22.000 kg ost. I tillegg leverer gården ca 340.000 liter melk til s Jarlsbergproduksjon i nabokommunen.Tingvollosts oster har vunnet en rekke priser, både nasjonalt og internasjonalt. Blåmuggosten » vant i 2016 prisene (verdens beste ost) under World Cheese Awards i San Sebastian, Spania - samt (verdens beste ost gjennom konkurransens 29 årige historie). Alle de fire ostene til Tingvollost har vunnet medalje under World Cheese Awards. TingvollostWorld Cheese Awards«KraftkarMild MesterVismannTINE«KraftkarWorld ChampionChampion ofChampions

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS