Restaurant

Stjernekokken og restaurantkongen joël robuchon er død

Publisert Sist oppdatert
en av Frankrikes og verdens fremste kokker og restauratører, døde i Genève mandag etter lengre tids sykdom, han ble 73 år gammel. Hans restauranter i 13 land har fått ialt 32 Michelin-stjerner.Robuchon anses som den mest innflytelsesrike franske kjøkkensjefen etter “nouvelle cuisine”-epoken. “”, med få ingredienser, var Robuchons stil.Robuchon åpnet sin første restaurant i 1981, i Paris, det tok ikke lang tid før han ble belønnet med tre Michelin-stjerner.Robuchon var en visjonær kjøkkensjef, som også ble kjent for å fjerne kjøkkenveggen, for å gi gjestene innsyn i kokkenes innsats. Han grunnla en rekke restauranter som revolusjonerte matkunst på høyt nivå på tre kontinenter. Hans restauranter, Robuchon ble også kåret til en av fire "C" av "matbibelen" .Joël Robuchon,Cuisine moderneL’Atelier de Joël Robuchon,tiltrakk seg matinteresserte gjester i bl.a. Paris, London, Tokyo og Macao. Joëlhefs ofthe CenturyGault Millau

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS