Restaurant

India er verdens nest største teprodusent, etter Kina. Her er teplukkere i provinsen Assam.

Te er mye mer enn Earl Grey

90 % av teen som selges er i poser, resten i løs vekt. I serveringsbransjen i Norge går det enda mer i posete, cirka 95 %.

Publisert Sist oppdatert

­Det finnes to hovedtyper tebusker; Camellia sinensis som kommer fra Kina, og Camellia assamica fra India. Bladene på Camellia sinensis er mindre og tynnere enn assamica-bladene. Camellia-busken er grønn hele året og har små, hvite blomster. Fra Camellia Sinensis kan man få tre typer te: Sort te, grønn te og oolong te. Te kan høstes flere ganger i året og teplukkerne velger nye skudd, somregel de to første bladene og en knopp. Te som høstes i april og mai regnes som den beste når det gjelder de fleste typer te. Først må teen tørkes i ca. ett døgn. Sort te ”gjæres” i 26 grader for å få frem farven, aromaen og smaken. Deretter blir den ”brent”, det vi si kjørt gjennom en varm luftstrøm, slik at den får sort farve. Deretter er teen klar for auksjon og eksport.

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS