Restaurant

To norske deltagere klare for s.pellegrino young chef

Publisert Sist oppdatert
Det er klart for den fjerde utgaven av (bildet) og skal representere Norge i den regionale finalen for UK og Nord-Europa i London 12. november.Liliana Haaland (23) er fra Karmøy og jobber som frilanskokk. Hun har tidligere jobbet ved Michelin-restauranten i Stavanger, og er Norges første kvinnelige kokk som har kvalifisert seg til konkurransen. Liliana kommer fra en familie med lange mattradisjoner. God kunnskap om råvarer og videreføring av matkunnskap, er viktige ingredienser i hennes matfilosofi. - Jeg fokuserer på det rene og enkle, og bruker ville vekster og litt utradisjonelle råvarer i rettene jeg lager. I S.Pellegrino Young Chef skal jeg presentere reinsdyrstunge med norsk tradisjonelt garnityr, sier Liliana.Oliver Serve (28) er fra Köln i Tyskland, men bosatt i Oslo og jobber som soussjef ved bankettavdelingen på . Han fokuserer på naturlige og rene smaker – du skal smake hva du spiser. - Deltagelsen i S.Pellegrino Young Chef betyr veldig mye for meg, da det er en av de største og viktigste konkurransene i verden for unge kokker. Retten jeg skal presentere er en tartar av dåhjort, med ulike skogssmaker, sier Oliver.Kjøkkensjef og eier av Michelin-restauranten i Oslo, , skal delta i juryen, som forøvrig består av flere andre fremstående kokker fra rundt om i verden. Juryen velger hvem som går videre som finalist til selve finalen i Milano i juni 2020.I løpet av S.Pellegrino Young Chef-konkurransen, som sist gang tiltrakk seg over 3000 søkere, vil mer enn 70 toppkokker fra hele verden være involvert som jurymedlemmer i de lokale konkurransene. 12 unge kokker fra 12 forskjellige geografiske regioner skal velges ut som finalister. fra og fra representerte Norge i Stockholm under forrige Young Chef-regionfinale, men de kom seg ikke videre til selve finalen i Milano.Vinneren av S.Pellegrino Young Chef får muligheten til å få global eksponering og et betydelig faglig løft, samt muligheten til å ta del i flere av S.Pellegrinos årlige arrangementer rundt om i verden. Tidligere vinnere inkluderer , Japan, i 2018, , USA, i 2016, og Irland-baserte , i 2015. Bocuse d’Or-deltaker endte som nummer to, med liten margin, bak Moriarty. S.Pellegrino Young Chef.Liliana HaalandOliver ServeRenaaGrand HotelGaltBjørn SvenssonOdd Ivar HaglundBrasserie FengseletTomasz RochonGrefsenkollenYasuhiro FujioMitch LienhardMark MoriartyChristian A.Pettersen

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS