Destinasjon for stadig flere høyt betalingsvillige segmenter

De fleste norske reiselivsaktørene er optimistiske i begynnelsen av sommersesongen. 8 av 10 reiselivsbedrifter tror på en bedre eller uendret markedssituasjon det neste halve året, ifølge NHO Reiselivs barometer.

Publisert

Kun 1 av 5 bedrifter sier at markedssituasjonen er dårligere enn på samme tid i fjor. Norge blir en stadig mer populær destinasjon, både for utenlandske og norske turister. I tillegg kommer effekten av en fortsatt uvanlig svak krone, som gjør ferier i Norge billigere for utlendinger og utenlandsferie dyrere for nordmenn.

 Nasjonalt eksportråd leverte nylig sitt forslag til hvordan norsk reiseliv kan styrkes som eksportnæring, med tiltak som skal utløse økt konkurransekraft og eksport i reiselivet. Hovedmålgruppen defineres som besøkende som bidrar til høy verdiskaping gjennom høyt døgnforbruk og lengre opphold på samme destinasjon.

Nasjonalt Eksportråd mener Norge har gode forutsetninger for å bli et verdensledende bærekraftig reisemål. Veksten i det norske reiselivet må skje gjennom flere høyt betalingsvillige og klimabevisste turister.

 Etterspørselen etter såkalt luksusturisme forventes å vokse raskere enn noe annet segment. Norge har alltid vært en destinasjon for spesielt interesserte, vi kan aldri konkurrere på sol og billig øl, men i dag er det flere grupper spesielt interesserte som ser mot Norge. Derfor er det fornuftig å satse på det stadig voksende segmentet med betalingsvillige og klimabevisste turister, som kan være interessert i å komme hit til forskjellige tider av året.

 En av Norges store fordeler er god tilgang på fantastiske råvarer fra land og sjø. I tillegg har vi noen av verdens beste kokker, det har stadig flere fått øynene opp for gjennom norske triumfer i Bocuse d’Or og nå nylig ved et stjernedryss til norske restauranter fra Guide Michelin. Gastronomi er en annen av de raskest voksende segmentene innen reiselivet, mange er så interesserte at de reiser lange avstander for å spise og drikke godt på verdens beste restauranter. Dette er en gruppe som i økende grad ser på Norge som et interessant land å besøke. Så langt har ikke Guide Michelins inspektører beveget seg lengre nord enn Trondheim, det må de gjøre noe med til neste års guide. Nord-Norge har i dag en rekke glimrende spisesteder, som byr på toppklasse gastronomi, basert på de beste lokale råvarer.

 

 

 

Powered by Labrador CMS