Mona J. Saab, president NHO Reiseliv

Forventer en travel sommersesong

Etter en vellykket årskonferanse ser sommeren for norsk reiseliv lys ut. Med optimistiske bedrifter, mange sommergjester og et unikt spekter av opplevelser, står reiselivet klar til å ta imot besøkende fra hele verden.

Publisert

Tusen takk for fine dager på Hamar, positiv deltakelse og en vel gjennomført årskonferanse! Det er alltid like inspirerende og engasjerende å møte alle de flinke folkene som hver dag gjør en stor innsats for reiselivet, gjestene, lokalsamfunnet og landet. Det er den stå-på-viljen, stoltheten av egen destinasjon og bedrift, som skaper fantastiske drømmedestinasjoner og attraktive arbeidsplasser over hele landet, hele året.

Svak krone

Sommeren ser lovende ut for norsk reiseliv. Det viser NHO Reiselivs siste medlemsundersøkelse. Åtte av ti bedrifter tror på en bedre eller uendret markedssituasjon det neste halvåret. Også bookingene foran årets sommersesong er gode. Syv av ti bedrifter har bedre eller samme bookingnivå som i fjor, både fra norske og utenlandske turister.

 Den svake kronen gjør at vi kan vente oss enda flere utenlandske besøkende denne sommeren. Norge har potensialet til å ta en større del av det internasjonale turistmarkedet, fordi vi har et rikt spekter av natur- og kulturbaserte opplevelser som blir stadig mer populært. Få andre land kan matche spennet av opplevelser Norge har å by på. Her har vi stabilitet og trygghet, god luft, masse plass og svært gode muligheter til å være utendørs og nyte helt unike naturopplevelser. Kvaliteten i norsk reiseliv har styrket seg kraftig de siste årene, og vi oppfattes som et trygt land å reise til.

 Norge har etablert seg som en matnasjon av internasjonal standard. Dette ble ytterligere bekreftet under årets Michelin-stjerneutdeling, hvor Norge mottok fem nye stjerner. Norsk matkultur blir stadig mer integrert i det norske reiselivsproduktet. Dette er et resultat av det betydningsfulle arbeidet som gjøres for å fremme norsk gastronomi, norsk kokkekunst og norske reisemål. Denne innsatsen bidrar virkelig til å sette Norge på det globale gastronomiske kartet.

 Norge er fortsatt det mest populære ferielandet

NHO Reiselivs ferske sommergallup viser at åtte av ti nordmenn planlegger å dra på sommerferie i år. Av disse skal 6 av 10 tilbringe hele eller deler av sommerferien i Norge. Samtidig ser vi at utenlandsferie begynner å bli mer populært igjen, og det er kanskje ikke så rart etter flere år med restriksjoner. Det er uansett gledelig å se at Norge fortsatt er det mest populære ferielandet i sommer blant nordmenn flest.

Og hvorfor skulle man ikke velge Norge? Norge er et ferieparadis med noe for alle. Fra storby- og badeferier i Oslo, til friluftsliv i vakker natur. Det er camping for familier, hoteller for alle, og unike opplevelser som hvalsafari og rafting. Kulturelle begivenheter, matopplevelser i verdensklasse og midnattssol gjør Norge til det perfekte reisemålet.

Sommergallupen viser at det er Vestland og Agder som er de mest populære reisemålene for nordmenn denne sommeren. Østlandet er også en favoritt, med over halvparten av respondentene som planlegger et besøk. Nord-Norge er det området de fleste ville valgt om de kunne velge helt fritt. For meg som driver en opplevelsesbedrift i Finnmark, er dette selvfølgelig gledelig å høre. Vi kan skilte med midnattssol, enestående natur og et hav av unike opplevelser! Det kan være lurt å være raskt ute med å booke årets sommerferie om du ønsker å besøke noen av disse stedene, for her kan det ble rift om overnattingsplassene.

 Sammen med resten av bransjen gleder jeg meg til å ta imot både norske og internasjonale gjester i sommer. Ønsker alle en strålende, god sommer!

 

 

Powered by Labrador CMS