Elegant burgunder

Maison Goichot i Burgund ble startet like etter Annen verdenskrig av André-Michel Goichot. Frem til 1976 fokuserte Goichot utelukkende på vinhandel, før de kjøpte den historiske eiendommen Château de la Guiche i Jully-les-Buxy. André-Michels sønn begynte i selskapet i 1982, etter å ha fullført sine studier i ønologi, hvoretter han overtok ledelsen av Maison Goichot i 1987. Etter mange år med distribusjon av bulkvin, tok de på slutten av 80-tallet steget videre til også å ha påfyllingsanlegg og distribusjon av flaskevin. Her begynte de å tappe og distribuere viner fra andre hus, som Chateau du Cray, Domaine les Guignottes og andre, mindre produsenter.

På 2000- og 2010-tallet begynte de å integrere vindyrking og vinifisering i mye høyere grad enn de hadde gjort tidligere. Her samarbeidet de også mye tettere med de mindre produsentene, for å forbedre kvaliteten. I 2015 overtok de distribusjonen av Domaine les Guignottes, og i 2016 kjøpte de Chateau du Cray.

De håndplukkede druene kommer fra Pouilly-Fuisse, Rully og Macôn-området.

Klassifikasjon AOC Bourgogne. 10% av druene gjæres på fat, de resterende 90% på ståltank. Lys gylden. Elegant fruktig aroma. Frisk, fruktig smak. Lang, behagelig ettersmak. Chardonnay fra Burgund har en fylde og eleganse som er unik. Meget bra burgunder til en overkommelig pris.

André Goichot Château du Cray Chardonnay 2022

Druer: 100% Chardonnay

V-pris NOK: 319,90

Importør: Einar Engelstad AS

Powered by Labrador CMS