Elegant økologisk chardonnay fra Puglia
Da Piero Antinori og CEO hos Antinori, Renzo Cotarella, reiste til Puglia på midten av 1990-tallet, ble det klart for dem at denne regionen hadde en stolt historie og mye gamle druer med vinstokker som ennå ikke hadde fått vist hva de var gode for. Antinori har flere ganger, i mange andre regioner, satt i gang å plante andre druetyper, for å bedre kvaliteten og omarbeide vinmarkene. Her fant de imidlertid perfekte druer, som vokste i perfekt terroir, men det manglet moderne fasiliteter for å produsere høykvalitetsvin. I 1998 begynte de å arbeide med Apulia regionen under Tormaresca-navnet i regionene Murgia og Alto Salento. Castel del Monte DOC ligger i Murgia og er økologisk sertifisert med 130 hektar. Vingården ligger på 800 moh., nær vulkanen Vulture, med flotte solforhold og høye temperaturer. Her er det perfekt for Aglianiko, samt druer som Fiano, Chardonnay og Cabernet Sauvignon. Den andre vingården, Cantina di Masseria Maìme, ble en del av Antinori i 2009 og er lokalisert i Salento, med 250 hektar, som strekker seg en halv mil langs kysten av Adriaterhavet. Det gir perfekte forhold for druetypene Negramaro, Primitivo, Cabernet Sauvignon, Chardonnay og Fiano. Begge vingårdene er selvforsørgende med druer.
Druene høstes på nattestid, deretter blir de avstilket og presset. Deler av Chardonnay-mosten fordeles på nye franske og ungarske eikefat, for gjæring under kontrollert temperatur. Vinen ligger deretter en stund på bunnfall, hvor malolaktisk gjæring foregår. Til slutt blandes de tre vinene før de tappes på flaske. Vinen lagres på flaske i seks måneder før salg. Gyldengul farve med grønnskjær. Fruktig aroma. Elegant, frisk og smaksrik, sitruspreget. Behagelig eikepreg.
Tormaresca Pietrabianca Chardonnay 2022
Druer: 90% Chardonnay, 10% Fiano
V-pris: NOK 299,00
Importør: Vinetum
Nylige artikler
Scandic Norge tildeles LINs inkluderingspris
Nord-Norge skaper mest verdi innen reiseliv per innbygger
SAS setter opp flere avganger og større fly foran fotball-VM
Geir-Rune Larsen er vinner av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris 2025
Må jeg tipse?
Mest leste artikler
Historisk gjenåpning: Nils Flatmark leder Savoy 1918s kjøkken
Hvordan KI revolusjonerer hotellbransjen: Effektivitet og personalisering
Classic Norway Hotels: Årets bedrift 2025 og suksesshistorie i hotellbransjen
Oslometeren: Enklere og rimeligere uteservering i Oslo
Norges største parkeringskontrakt ved Oslo lufthavn 2027-2031