Elegant Provence-rosé
Det er noe spesielt med roséviner fra Provence. En av de beste produsentene er Château Minuty. Deres historie går tilbake til 1930-årene, da Gabriel Farnet overtok gården og det lille kapellet bygget under Napoleon III. De eier i dag 65 hektar med vinstokker i Saint-Tropez-området og er en av de mest berømte produsentene av roséviner i Provence. De dyrker også ca.15 hektar i den nærliggende kommunen Ramatuelle. Det legges vekt på å dyrke jorda økologisk og noe av produksjonen oppfyller økologiske standarder, men de er ikke sertifisert per i dag. Vinmarkene er i hovedsak beplantet med lokale druesorter, som reflekterer området best. Mesteparten består derfor av Grenache, kjent som "kongen av rosé" og Tibouren, som er typisk for Saint-Tropez. Rosévinen er i dag kjent over hele verden og Minuty Rosé har vært blant de bestselgende rosévinene i USA i årevis.
Minuty Prestige har vært i familiens portefølje i over 25 år og reflekterer kunnskapen hver generasjon har tatt til seg og utviklet videre i områdets terroir og druetyper. Druene håndplukkes og kjøles ned til 12 grader, før de presses i løpet av de to første timene etter innhøsting. Vinen modnes på ståltank i ca. 4 måneder.
Lys lakserosa. Rik, fruktig aroma med blomster og melon. Velbalansert, fruktig, frisk og tørr, med smaker av bringebær og jordbær. En topp rosé. Elegant, høy og tynn flaske.
Minuty Prestige Rosé 2024
Druer: 60% Grenache, 20% Syrah, 10% Cinsault, 10% Rolle
V-pris: NOK 273,00
Importør: Vinetum AS
Nylige artikler
Citybox skal åpne sitt tredje hotell i Bergen
Regjerende Nordisk mester blir Executive Head Chef på Savoy 1918
Norge - et kvalitetsbevisst marked for portvin
Classic Norway Hotels kåret til Årets bedrift
Dette blir cruisetrendene neste år
Mest leste artikler
Historisk gjenåpning: Nils Flatmark leder Savoy 1918s kjøkken
Oppdag de største reisetrendene for 2026: Personlige og meningsfulle opplevelser
Nye Radisson-hoteller i Bergen: Unike opplevelser med Magic Norway
Opplev Hobo Oslo: Et unikt lifestyle-hotell i hjertet av byen
RevPAR-utvikling for Oslo-hotellene: En analyse av november 2025