Forfriskende Soave
I flere tiår har Soave vært Italias mest kjente område for hvitvin, den store etterspørselen verden over resulterte i masseproduksjon, lettere og mindre konsentrerte viner, uten noe særlig preg av geografisk opprinnelse.
Heldigvis finnes det ildsjeler som Gaetano og Pio Tamellini. De bestemte seg for å slutte å sende druene til større kooperativ, de ville både lage og tappe vinene selv og alt skulle være av høyeste kvalitet. I dag produserer brødrene tre forskjellige viner, alle på druetypen Garganega, og alle druene er høstet inn for hånd. Druene kommer fra forskjellige vinmarker og vinstokkene spenner i alder fra 20 til 60 år. Jo eldre vinstokker, desto mer konsentrasjon i hver drue. Og ikke nok med det, de er også opptatt av renhet i jorda vinstokkene får vokse i og dyrker derfor etter økologiske prinsipper, og tilsetter så lite svovel i vinene som mulig.
Tamellini Soave er en klassisk Garganega. Druene selekteres under innhøstingen og blir presset med stilker, for mer smak. Vinen lagres i 3-4 måneder på ståltank før den tappes på flaske, med skrukork.
Gulgrønn farve. Fruktig aroma av epler og pærer. Fruktig smak med melon, pærer og sitrus. Litt mineralsk. Tørr, frisk og velbalansert. Fruktig og forfriskende.
Tamellini Soave 2024
Druer: 100% Garganega
V-pris: NOK 162,00
Importør: Norvin AS
Nylige artikler
Citybox skal åpne sitt tredje hotell i Bergen
Regjerende Nordisk mester blir Executive Head Chef på Savoy 1918
Norge - et kvalitetsbevisst marked for portvin
Classic Norway Hotels kåret til Årets bedrift
Dette blir cruisetrendene neste år
Mest leste artikler
Historisk gjenåpning: Nils Flatmark leder Savoy 1918s kjøkken
Oppdag de største reisetrendene for 2026: Personlige og meningsfulle opplevelser
Nye Radisson-hoteller i Bergen: Unike opplevelser med Magic Norway
Opplev Hobo Oslo: Et unikt lifestyle-hotell i hjertet av byen
RevPAR-utvikling for Oslo-hotellene: En analyse av november 2025