Fra munkenes åsside

Monte del Frà er en av de fremste eiendommer i Valpolicella og Custoza for produksjonen av kvalitetsdruer, takket være den beste beliggenheten. Monte del Frà betyr munkenes åsside. Monte del Frà ligger i hjertet av Bianco di Custoza DOC, sydøst for Gardasjøen, 15 km utenfor Verona.

Bonomo-familien kom dit i midten av det tyvende århundre. År etter år, høst etter høst, har de første områdene (hektar) blitt en av de mest omfattende vingårdene i Verona, 137 eiendommer og 68 leide hektar fordelt på alle områdene i Verona: Valpolicella, Custoza, Lugana, Soave og Bardolino. Etter 62 år er Monte del Frà fortsatt eid av Bonomo-familien og vineriet drives i dag av 2. og 3. generasjon. Vinmarkene som familien eier er ekte “cru”, og vinene som kommer fra disse vinmarkene er blitt et referansepunkt for italiensk kvalitetsvin.

Monte del Frà stresser ikke vinrankene, de hjelper dem med å utvikle immuniteter i omgivelsene, for å finne styrken til å bekjempe sykdommer og naturlige parasitter. De begynner på jordnivå, der vinranken finner næring. Om høsten mineraliserer de jorden med forskjellige frø (ved hjelp av teknikken for grønn gjødsel), og den øker næringen naturlig der vintreet finner alt det trenger.

Cà del Magro Custoza Superiore 2021 har strågul farve med noe grønnskjær. Fruktig aroma, gule epler og gule plommer. Noe sitrus. En smaksrik vin som er delikat, fruktig og frisk. Anbefales til sushi og sashimi, sjømat, grillet fisk, lyst kjøtt, skinker eller grønnsaksretter.

Monte del Frá Cà del Magro Custoza Superiore 2021

Druer: 40% Garganega, 20% Cortese, 20% Trebbiano,15% Incrocio Manzoni, 5% Tocai Friulano

V-pris: NOK 174.90

Importør: Palmer Wine

 

 

Powered by Labrador CMS