Gamle vinstokker, i pakt med naturen

Franschhoekdalen har en stor andel gamle vinstokker, som har bidratt til å gi vinene fra denne delen av Syd-Afrika et særegent uttrykk. Old Road Wine Co reflekterer dette særpreget i sine viner. Old Road Wine Co holder til i en kjeller som står rett ved byens gamle hovedvei, midt i Franschhoek, derav navnet Old Road Wine Company.

Den syd-østlige vinden som blåser gjennom Franschhoek-dalen fra fjellene, kjøler ned vinplantene på ettermiddagen og kvelden, noe som bidrar til at druene opprettholder en naturlig syrefriskhet, som igjen gir seg utrykk i friskheten i vinene. Ofte har rødvinene et naturlig hint av «pepper», noe man får når Syrah vokser et sted med kjølige netter.

Etter å ha fullført sine studier ved Elsenburg Agricultural Training Institute, nær Stellenbosch, tilbragte sjefvinmaker Ryan Puttick to sesonger i Tyskland. I løpet av denne tiden utviklet han en lidenskap for ukonvensjonelle druesorter, det å «blende vin» og jobbe frem stedsspesifikke viner.

Ryans dyptliggende lidenskap til å jobbe med gamle vinstokker og i pakt med naturen, har stadig inspirert måten han jobber på. - Min filosofi er å respektere frukten som vingården har gitt deg, med minimal innblanding.

Ved å ta vare på hver vingård som et unikt terroir, jobber Ryan og produksjonsteamet hans flittig for å sikre at vin og filosofi er synkronisert, og at terroiret og området druene kommer fra, alltid er respektert.

Kirsebærrød farve. Fruktig aroma. Mye frukt i smaken, kirsebær og solbær. Lite tanniner

Old Road Wine Co “The Anvil” Shiraz 2022

V-Pris: NOK 177,20

Druer: 100% Shiraz

Importør: Palmer

 

Powered by Labrador CMS