Moderne hvitvin fra tradisjonsrik portugiser

José Maria da Fonseca er en familiebedrift med nesten 200 års historie, likevel holder de et høyt tempo med produktutvikling. Her gjelder filosofien om konstant utvikling, investering i forskning og produksjon, og en kombinasjon mellom moderne teknikk og tradisjonell kunnskap. José Maria da Fonseca har produsert vin siden

1834 og er dermed det eldste vinhuset i Portugal. I tillegg til vanlig bordvin (Periquita fra 1850), produserer de også søte Moscatel de Setúbal-viner (fra 1849). Vinhuset eies og drives av Soares Franco-familien, idag i 8. generasjon.

Periquita Reserva Branco er en nykommer i Periquita familien. Vinen representerer den sanne Periquita-tradisjonen, d.v.s. kun lokale druesorter benyttes. Vinmaker er Domingo Soares Franco. Klassifikasjon - Vinho Regional Península de Setúbal, der jordsmonnet er dominert av sand.

Håndplukkede druer, tradisjonell vinifikasjon på ståltank. Hver drue vinifiseres separat. De to vinene blendes og lagres i 6 måneder på amerikanske eikefat.

Lys gylden farve med grønnaktig skjær. Dempet fruktig aroma. Frisk og syrlig, meget behagelig smak. Det er ikke bare Nord-Portugal som produserer friske, hvite viner. Glimrende som aperitiff, til sjømat og lette sommerretter.

Periquita Reserva Branco 2022

Druer: 80% Viognier, 20% Arinto

V-pris NOK: 159,90

Importør: E A. Engelstad AS

Powered by Labrador CMS